Crimă în stil mafiot, ca în anii '90. Infractorii au inventat un motiv pentru a deposeda victima de bani şi maşină (VIDEO/FOTO)

Embed:

Trei persoane, acuzate de şantaj, au fost reţinute de procurori, în plină stradă. Momentul, filmat cu drona, a fost postat pe internet. 

Potrivit procurorilor, trei bărbaţi ar fi pretins de la un cetățean peste 2.000 de euri și l-au deposedat de automobilul de model Alfa Romeo, în calitate de garanție. Motivul infracțiunii de șantaj a fost unul inventat de către învinuiți: aceștia au pretins că victima, un bărbat cu vârsta de 32 de ani din Chișinău, i-ar fi denunțat autorităților din Rusia că bănuiţii ar fi comis o infracțiune. Prin urmare, aceștia l-au maltratat fizic: i-au aplicat multiple lovituri pe tot corpul, inclusiv în regiunea feței.

În calitate de metodă de soluționare a conflictului, aceștia au pretins și au primit de la victimă, în mai multe tranșe, 1.000 euro și 2.000 lei, iar suplimentar au mai cerut 1.000 euro. Pe lângă acestea, învinuiții au deposedat victima de maşină, care urma să servească în calitate de garanție până la primirea întregii sume de bani. Bărbatul a fost amenințat cu răfuiala fizică în cazul că se va adresa la organele de drept.

Membrii grupului infracțional au fost identificaţi. Aceştia s-au dovedit a fi trei bărbați cu vârsta cuprinsă între 25 și 30 de ani, toți anterior judecați. La 14 noiembrie curent, de către ofițerii de investigații, cu suportul colaboratorilor BPDS Fulger, a fost reținut în flagrant, în Chișinău, unul din membrii grupului criminal în momentul primirii de la victimă a unei tranșe de bani.

Concomitent, au fost efectuate percheziții la domiciliile figuranților implicați în comiterea infracțiunii. Prin urmare, oamenii legii au ridicat arme, muniții, substanțe narcotice de tip marijuana și pastile extasy, precum și telefoane mobile, cartele SIM, din care vor fi extrase informații utile urmăririi penale, dar și alte obiecte ce pot servi ca mijloace de probă. În rezultatul perchezițiilor, au fost reținuți şi ceilalți doi învinuiți.

Acum învinuiţii se află în arest. Dacă li se va demonstra vinovăția, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de la 7 la 10 ani.

loading...

Lasă un comentariu