CRIMA DE LA STRĂŞENI: Trei şefi de poliţie şi un sectorist, SUSPENDAŢI din funcţie

Patru persoane au fost suspendate din funcții în urma anchetei deschise de Ministerul de Interne în cazul fetei ucise la Strășeni. Este vorba despre șeful Inspectoratului de Poliție Strășeni, șeful Direcției ordine publică de la Strășeni, șeful Poliției criminale și un polițist de sector. Informația a fost confirmată de șeful IGP, Alexandru Pânzari.

Doi dintre presupușii autori ai crimei din Strășeni au fost arestați ieri pentru 30 de zile. Aceștia au 15 şi, respectiv, 16 ani.

De asemenea pe numele unui alt bănuit, de 17 ani, plecat în România, a fost emis un mandat de arest de 30 de zile. Cel de-al patrulea minor, implicat în acest caz, are doar 13 ani şi nu poate fi reţinut.

Băiatul care a vorbit necenzurat la adresa jurnaliştilor este iubitul victimei. Avocatul spune că acesta a recunoscut că s-a certat cu Cristina şi chiar a împins-o de la primul etaj. Ulterior, toţi patru au lovit în ea fără milă.

" - Spune că a fost instigat de către altul care este ascuns peste hotare în prezent. – De ce fata a fost fără haine găsită? – Posibil, el spune că cel care a plecat a dezbrăcat-o. Însă cu ce scop, singur nu înțelege", a declarat avocatul Ion Gumeniuc. 

Avocatul celui de-al doilea băiat spune că nu va contesta decizia instanței.

"– De la ce s-au certat? Care a fost motivul? – Nu cunosc. De fapt sunt mai multe declarații, divergențe. Doar menționează că erau în stare de ebrietate", a declarat avocatul Igor Stratan. 

Din informaţiile poliţiei, organizatorul şi instigatorul crimei este chiar iubitul fetei. El i-a ameninţat pe amicii săi că-i va tăia în cazul în care nu o vor agresa pe tânără.

Unii dintre părinţii suspecţilor se abţin să-şi apere odraslele.

Adolescenţii şi-au recunoscut vina. Ei au povestit că, vineri seara au băut alcool în parcul din Strășeni. Apoi s-au dus la casa nefinisată, unde fata a şi fost ucisă în bătăi.

"Respectiv au snopit-o în bătăi până la moarte, cu diferite obiecte care erau acolo, scânduri, bucăți de cărămidă", a spus procurorul Alexandru Raţa. 

Anchetatorii examinează și versiunea unui viol, deoarece victima a fost găsită dezbrăcată.

25 noiembrie a fost vinerea neagră pentru locuitori din Straseni. În seara în care Cristina Parhomenco a murit în chinuri, a fost comis și atacul tâlhăresc asupra unei bănci, iar principalul suspect în acest caz este prieten cu iubitul adolescentei, acuzat și el de crimă.

Autorităţile locale spun că cei patru adolescenţi se aflau la evidenţa asistentului social. Cu câteva zile înainte de crimă, aceștia au fost chemaţi la primărie, împreună cu părinţii, pentru a discuta despre comportamentul lor, însă nimeni dintre ei nu s-au prezentat.

"Sunt copii din familii social-vulnerabile, acolo unde sunt educați de un singur părinte sau sunt plecați părinții peste hotare. Am îndreptat materialele Inspectoratului de Poliție ca părinții să fie trași la răspundere", a declarat specialistul din cadrul primăriei Strășeni, Elena Stolear. 

"Sunt minori într-adevăr cu probleme, probleme și psihologice și de contingentul lor. Creează foarte multe neplăceri în oraș. Însăși părinții au deja antecedente penale", a spus consilierul local, Alexandru Trohin. 

Cristina Parhomenco, de 14 ani, a dispărut vineri seara. În data de 30 noiembrie a fost găsită moartă într-o clădire părăsită din Străşeni.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu