CRIMA DE LA STRĂŞENI: Parlamentul, gata să facă modificări ale legii pentru a evita astfel de cazuri

Patru poliţişti au fost suspendaţi din funcţie, în urma anchetei deschise de MAI în cazul adolescentei găsite fără suflare într-o casă părăsită din Străşeni.

Potrivit şeful Inspectoratului General al Poliţiei, Alexandru Pânzari, este vorba despre şeful Inspectoratului de Poliţie Străşeni, şefii Poliţiei Criminale şi Ordine Publică, dar şi poliţistul de sector.

Suspendările vin la o zi după ce ministrul Afacerilor Interne a anunţat că va investiga dacă poliţia locală a intervenit sau nu la timp în acest caz. 

"În cazul în care noi vom depista că a fost o inacţiune din partea poliţiei de la Străşeni. Şigur că noi vom veni cu acţiunile noastre. Pedepse dacă vom depista încălcări. Eu personal şi sunt sigur că şi conducerea Inspectoratului General de Poliţie nu tolerăm astfel de încălcări, dacă vor fi", a declarat ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan. 

Şeful legislativului Andrian Candu a declarat că Parlamentul este gata să examineze modificări ale legislaţiei pentru a evita astfel de cazuri tragice.

"Este un subiect foarte sensibil care are un impact în societate. Regret cele întâmplate şi condoleanţe familiei. Autorităţile de specialitate în special Ministerul de Interne şi Procuratura ar trebui să vină cu propuneri de modificare a legislaţiei acolo unde consideră ei că este cazul", a declarat şeful Parlamentului. 

CITEŞTE ŞI: CRIMA DE LA STRĂŞENI: Trei şefi de poliţie şi un sectorist, SUSPENDAŢI din funcţie

Cristina Parhomenco, în vârstă de 14 ani, a dispărut vinerea trecută, iar în data de 30 noiembrie a fost găsită moartă într-o clădire părăsită din Străşeni.

În acest caz, figurează patru adolescenţi cu vârstele cuprinse, între 13 şi 17 ani, printre care şi iubitul victimei.

Potrivit procurorilor, adolescenţii şi-au recunoscut vina şi au povestit cu lux de amănunte cum s-a întâmplat totul.

Aceştia au consumat băuturi alcoolice în parcul din Strășeni, după care au plecat la o clădire aflată în construcţie, unde fata a şi fost ucisă cu bestialitate.

Doi minori au fost arestaţi pentru 30 de zile. Cel mai mic dintre ei, băiatul de 13 ani, nu este cercetat penal, din cauza vârstei sale. Iar cel mai mare bănuit, care a fugit în România, unde este elev, a fost dat în căutare internaţională.

Procurorii cer instanţei să dicteze 30 de zile de arest în lipsa lui.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu