Creştinii ortodocşi sărbătoresc astăzi Înălţarea Domnului

Embed:

Creştinii ortodocşi prăznuiesc astăzi Înălţarea Domnului sau Ispasul. Sărbătoarea este celebrată întotdeauna joi, la 40 de zile de la Paşte şi reprezintă ultimul eveniment din viaţa pământească a lui Iisus Hristos. În această zi creştinii se salută cu "Hristos s-a înălţat!” şi "Adevărat s-a înălţat!".

Sfânta Scriptură spune că Iisus Hristos S-a înălţat la cer de pe Muntele Măslinilor, în prezenţa a doi îngeri şi în văzul Apostolilor. În acel moment, Isus şi-a profeţit a doua venire şi i-a anunţat pe ucenicii Săi că, în curând, Duhul Sfânt va pogorî peste ei.

Pentru creştini praznicul Înălţării simbolizează faptul că viaţa pământească este doar începutul drumului. Sărbătoarea durează nouă zile - până la Sfânta Treime. În această perioadă, Biserica le aminteşte creştinilor despre evenimentele evangelice, legate de ultimele momente din viaţa lui Hristos pe pământ.

În popor se spune că cine moare de Ispas ajunge în Rai. În această zi, se dă de pomană de sufletele morţilor, iar în ajun de Ispas, gospodinele coc pască şi vopsesc ouă roşii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu