Creştinii ortodocşi sărbătoresc astăzi Adormirea Maicii Domnului

Embed:

Creştinii ortodocşi de stil vechi prăznuiesc astăzi "Adormirea Maicii Domnului", sărbătoare religioasă cunoscută în popor ca Sfânta Maria Mare. Postul s-a încheiat, iar în biserici au fost oficiate slujbe speciale.

Maria Bîrcă împlinește astăzi 60 de ani și își sărbătorește și ziua numelui. Chiar dacă locuieşte în raionul Ialoveni, femeia a fost la slujbă la Catedrala Mitropolitană din Chișinău, după care a mers să sărbătorească împreună cu cei dragi.

"Plecăm acasă și împreună cu copiii care sunt deja, doi sunt în vacanță, celălalt e plecat, și nepoții. Mulțumesc mult pentru acest nume", a spus Maria Bîrcă.

Maria este unul dintre cele mai populare prenume din țară. 120 de mii de femei îl poartă, iar pe altele 290 le cheamă Maricica. De asemenea, în țară sunt trei mii de bărbați care au numele Marian.

"Mă rog la Sfânta Maria tot timpul. Principalul biserica. Acasă asta e acasă, dar aici este să ne facem datoria pentru suflet, pentru sănătate."

"La noi azi este şi hramul casei, cu toată familia venim şi ne rugăm în tot anul. Ne străduim să o sărbătorim în sânul familiei mai mult. "

"E sărbătoare importantă, pentru că am soră Maria, am avut bunică Maria, am și nepoțică Alexandra-Maria."

"Noi trebuie să sărbătorim cu sufletul şi cu gândul, să ne gândim la Dumnezeu. "

"Preasfânta născătoare de Dumnezeu este una grabnică ascultătoare, iar minunile pe care le înfăptuieşte sunt nenumărate. Ea pe fiecare creştin îl ascultă, ăl miluieşte, îl mântuieşte şi-l binecuvântează", a declarat Serghei Lupan, preot la Catedrala Mitropolitană.

La Catedrala Mitropolitană, credincioşii au putut să se închine şi la Moaștele Sfinţilor Gheorghe și Dumitru aduse din Grecia, dar și la Icoana Maicii Domnului "Călăuzitoarea" de la Mănăstirea Xenofont de pe Muntele Athos. Moaștele se vor afla la Catedrală până duminică.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu