Creştinii ortodocşi intră de mâine în Postul Adormirii Maicii Domnului. Timp de două săptămâni nu se mănâncă pește

Embed:

Creştinii ortodocşi de stil vechi intră de mâine în Postul Adormirii Maicii Domnului, care va dura două săptămâni. În acest timp, oamenii se vor ruga şi vor face fapte bune, pentru a se pregăti de marea sărbătoare din 28 august. 

Acest post este singurul dedicat Sfintei Marii, născătoarea Mântuitorului Iisus Hristos. Potrivit sfintelor scripturi, această perioadă le aminteşte creştinilor de virtuţile Maicii Domnului. Creştinii care au venit de dimineaţă la slujbă spun că aceste două săptămâni vor fi dedicate rugăciunilor.

"Postesc, merg la biserică şi îi mulţumesc lui Dumnezeu că ne dă sănătate şi că trăim pe acest pământ".

"Să spunem rugăciuni, să facem fapte bune, să-i ajutăm pe cei bolnavi. Trebuie să ţinem post măcar o săptămână şi api, să venim să ne spovedim, să ne împărtăşim".

"Important este să facem fapte bune şi să postim cu sufletul. Şi când este posibilitate, să postim aşa cum e dat de la Domnul".

În aceste două săptămâni, creştinii ortodocşi nu au dezlegare la peşte. Postul este aspru şi trebuie ţinut după rânduielile Postului Mare. În zilele de luni, miercuri şi vineri nu se mănâncă nimic până la asfințitul soarelui.

"Această recomandare de a scăpa de duhuri rele, de vicii şi obiceiuri urâte poate fi făcută doar prin post şi rugăciune. Această reţetă, cum putem să-i mai spunem în limbaj contemporan, a fost dată de Mântuitorul Hristos", a spus secretarul Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaș.

Postul se încheie în data de 28 august. Până atunci, creştinii ortodocşi vor sărbători Schimbarea la Faţă a Domnului, în data de 19 august.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu