Creştinii ortodocşi de stil vechi îl prăznuiesc astăzi pe Sfântul Ilie

Embed:

Creştinii ortodocşi de stil vechi îl prăznuiesc astăzi pe Sfântul Ilie. Marele Proroc este considerat ca unul dintre cei mai importanţi profeţi care a trăit în secolul al IX-lea înainte de Hristos.

Din Vechiul Testament aflăm că, prin rugăciune, Sfântul Ilie a salvat de la moarte poporul din Israel, după trei ani şi jumătate de secetă. La curtea regelui Ahab, prorocul a vestit că Dumnezeu va pedepsi poporul cu secetă, dacă nu se va lepăda de credinţa în zeul Baal. Şi pentru că regele, dar şi oamenii, au nesocotit cele vestite de Ilie, nu a mai plouat timp de trei ani şi jumătate.

Spre sfârşitul anilor de secetă, oamenii au fost salvaţi pentru cunoașterea adevăratului Dumnezeu. Potrivit tradiţiei, în această zi, nu se munceşte nici prin casă, nici în câmp. Creştinii aduc mere, pere, dar și faguri de miere la Biserică pentru binecuvântare.

Potrivit datelor Agenției Servicii Publice, în țara noastră, peste 9300 de persoane poartă numele Ilie, alți aproape șapte mii - Ilia, iar aproape 2700 de moldovence se numesc Ilinca.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu