Creștinii ortodocşi au sărbătorit-o astăzi pe Sfânta Agafia

Embed:

Creștinii ortodocşi au sărbătorit-o astăzi pe Sfânta Agafia, unul dintre cei doi sfinţi canonizaţi de Biserica Ortodoxă din Moldova.

Cu ocazia celor 200 de ani de la naşterea ei, la mănăstirea Cușelăuca din Şoldăneşti a fost oficiată o slujbă la care au participat 36 de preoți și episcopi din Bălți, Șoldănești, Soroca şi Orhei.

Creştinii veniţi la mănăstire spun că s-au rugat pentru sănătate şi prosperitate.

Această femeie povesteşte că avea grave probleme de sănătate, însă, anume credința în puterea tămăduitoare a Sfintei Agafia a pus-o pe picioare.

"Mergeam în cârjă, nu puteam, mergeam într-o parte, m-am rugat la Sfânta Agafia şi m-am dat dea rostogolul pe Sfântul Mormânt şi m-a ajutat. Acum sunt a patra oră la Sfânta Agafia".

Şi alţi credincioşi au parcurs un drum lung pe timp de caniculă doar ca să se închine sfintei în această zi.

"Când venim la această mănăstire ne încărcăm cu atâta energie că nici nu vrem să plecăm de aici. Ne simţim proaspeţi şi bine."

"Mă rog lui Domnul să nea dea sănătate. Am fost şi la mormânt. Lumea care a fost spune că ajută. Rog pe toţi care sunt credincioşi să vină să vadă ce e frumos pe lume"

"Am venit să ne rugăm la Sfânta Agafia pentru sănătatea copiilor, pentru sănătatea celor apropiaţi ca să primim bunătatea ...şi să mergem acasă mai curaţi"

"M-am rugat pentru sănătate, pentru prieteni, pentru pace în lume. Dacă ai gând bun la Dumnzeu, el te ajută."

Fericita Agafia a fost canonizată în data de 24 septembrie 2016.

"Marcăm astăzi cea de-a treia aniversare de la canonizarea Sfintei Agafia. Ea este un exemplu demn de urmat de monahiile şi ascultătoarele sfintelor noastre mănăstiri. Etse un model de smerenie, de ascultare şi de rugăciune intensă", a spus IOAN MOŞNEGUŢU, episcopul de Soroca.

Cuvioasa Agafia s-a născut în 1819 în satul Păsăţel din Ucraina. Când era copil, aceasta ar fi căzut într-o fântână şi şi-a fracturat picioarele. Din cauza acelui accident şi-a petrecut toată viaţa țintită la pat.

Sfânta Agafia ar fi ajuns la mănăstirea din Cuşelăuca după ce Maica Domnului i-a poruncit în vis să se mute în cea mai săraca mănăstire din Basarabia.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu