Creştinii îl cinstesc pe Sfântul Andrei, unul dintre cei doisprezece Apostoli ai Mântuitorului. Ce fac enoriaşii în această zi

Embed:

Ortodocşii de stil vechi îl cinstesc astăzi pe Sfântul Andrei, unul dintre cei doisprezece Apostoli ai Mântuitorului. Biserica spune că anume apostolul Andrei a promovat creştinismul pe teritoriul locuit de români.

Biblia scrie că El a văzut nenumărate minuni ale lui Hristos, a fost martor la suferinţele, moartea şi învierea Mântuitorului. După Înălţarea Domnului, el a mers să predice Evanghelia şi a chemat la "pocăinţă şi botez". Ulterior, s-a întors în Grecia, unde a fost persecutat şi condamnat la moarte prin crucificare.

Astăzi, creștinii merg la biserică, iar cei care țin post au dezlegare la pește. La Catedrala Mitropolitană din Capitală au fost aduse moaștele Apostolului de pe muntele Athos din Grecia. Relicvele se vor afla la catedrală până în data de 7 ianuarie.

Potrivit Întreprinderii Registru, prenumele Andrei este purtat în ţara noastră de peste 71 de mii de bărbați, iar Andreea de peste opt mii de femei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu