Creștinii din Brazilia, revoltați de comedia "Prima ispită a lui Hristos", în care Mântuitorul este prezentat ca homosexual

Compania americană Netflix, care le oferă utilizatorilor posibilitatea de a viziona online filme și seriale, a provocat un scandal uriaș în Brazilia din cauza comediei ”A Primeira Tentação de Cristo” (n.r. - Prima ispită a lui Hristos).

Filmul care durează doar 46 de minute a avut premiera pe 3 decembrie și îl prezintă pe Isus Hristos ca homosexual. Subiectul principal este întâlnirea dintre familia Mântuitorului și prietenul acestuia, numit Orlando.

Producția a stârnit mânia creștinilor din Brazilia. O petiție online semnată de peste două milioane de persoane a solicitat Netflix interzicerea filmului, pentru ”grave jigniri” aduse credincioșilor, iar mulți abonați au amenințat că vor renunța să mai utilizeze site-ul.

Nici Eduardo Bolsonaro, fiul lui Jair Bolsonaro, președintele Braziliei, nu a rămas indiferent la acest scandal. ”Sunt de acord cu libertatea de exprimare, dar în numele ei merită să jignești credința a 86% din populație”, a scris acesta pe Twitter. Filmul ”A Primeira Tentação de Cristo” a fost regizat de Rodrigo van der Put, care nu este la prima creație cinematografică controversată. Anul trecut, el a regizat un alt scurt-metraj, ”Especial de Natal: Se Beber, Não Ceie” (n.r. – tradus în engleză ca ”The Last Hangover”, Ultima mahmureală). Potrivit scenariului, Apostolii se trezesc greu din beția provocată de Cina cea de Taină și, mahmuri, încep să-l caute pe Mântuitor, scrie libertatea.ro
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu