Creșteri de miliarde la buget: Serviciul Vamal prezintă cele mai importante realizări înregistrate pe parcursul ultimilor trei ani

Reformele începute acum trei ani au pus bazele unui amplu proces de modernizare a autorității vamale. Printre cele mai importante proiecte de infrastructură se numără reconstrucția postului comun de control ”Palanca”.

La fel, şi construcția celor patru zone de control vamal din proximitatea posturilor vamale ”Otaci”, ”Sculeni”, ”Costești” și ”Giurgiulești”.

Un alt proiect ambițios se referă la construcția a trei terminale vamale moderne în raza orașelor Chișinău, Bălți și Cahul. 

O premieră pentru întreaga regiune a constituit-o darea în exploatare, în decembrie 2018, la postul vamal ”Ocnița-feroviar”, a primului scanner staționar prevăzut pentru verificarea mărfurilor transportate pe cale feroviară. Echipamentul a fost oferit în cadrul unui proiect de asistență tehnică, finanțat de Guvernul Chinei. În cadrul aceluiași proiect, în luna mai a anului trecut, cu un scanner performant a fost dotat și postul vamal de la Aeroport.

Un alt element de securizare, promovat de Vamă, îl reprezintă supravegherea video a tuturor zonelor de control vamal. Iar unul dintre principalele proiecte în acest sens se referă la dotarea mai multor posturi vamale de pe ambele părți ale frontierei moldo-ucrainene cu sisteme performante de supraveghere video, cu posibilitatea  înregistrării automatizate a plăcuțelor de înmatriculare.

 

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu