Creşterea profitului din industrie al Chinei decelerează pentru a treia lună consecutivă

Creşterea profitului firmelor industriale din China a înregistrat în luna iulie o decelerare pentru a treia lună consecutivă, acesta fiind un alt indiciu că cererea din cea de-a doua cea mai mare economie din lume scade, chiar dacă presiunea comercială din SUA se stabilizează, realtează Reuters.

Reducerea consumului, creşterea ratelor de creditare, costurile de finanţare ridicate şi intensificarea tensiunilor comerciale chinezo-americane sunt de aşteptat să pună presiune în continuare pe câştigurile China Inc în următoarele luni. Profiturile industriale în luna iulie au crescut cu 16,2% faţă de anul precedent la 515,12 miliarde de yuani sau 74,94 miliarde de dolari, decelerând de la avansul de 20% în iunie, au arătat luni datele Biroului Naţional de Statistică (BNS) din China, scrie agenţia de ştiri Reuters.

Creşterea profitului a încetinit în luna iulie, pe măsură ce creşterea preţurilor din industrie s-a temperat, a subliniat He Ping, un oficial al Biroului Naţional de Statistică, într-o declaraţie care însoţeşte datele, scrie businessmagazin.ro

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu