Creștere în sondaje pentru Dodon și Lupu. Cu cine vor vota moldovenii la prezidențiale

Embed:

Socialistul Igor Dodon continuă să conducă detașat în sondajele de opinie publică privind intenția de vot la alegerile prezidențiale.

Dacă duminica viitoare s-ar alege șeful statului, pentru Dodon ar vota 30,8 la sută dintre alegători, potrivit studiului prezentat, astăzi, de către compania Intelect Group.

Șanse egale să iasă în turul doi mai au încă trei candidați, Andrei Năstase, Marian Lupu și Maia Sandu.

Studiul arată că de la precedenta cercetare sociologică a companiei respective, din iulie, intenția de vot pentru Igor Dodon a crescut cu șapte puncte procentuale.

În creștere cu trei puncte procentuale este și intenția de vot pentru Andrei Năstase, lider al Partidului Demnitate și Adevăr al mafioților Țopa.

O creștere mai mare, de aproape şase puncte procentuale a înregistrat președintele Partidului Democrat, Marian Lupu, pentru care și-ar da votul acum aproape 12 la sută dintre alegători.

A scăzut, însă, cu aproximativ cinci puncte procentuale intenția de vot pentru liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, care s-a clasat pe locul patru.

În creștere ușoară sunt liderul Partidului Popular European, Iurie Leancă, dar și liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, pentru care ar vota aproape șapte la sută și, respectiv, 2,6 la sută.

Pentru candidatul formațiunii Partidul Nostru, Dumitru Ciubașenco ar vota 4,6 la sută dintre alegători.

Ceilalți candidați au înregistrat un scor sub un procent. 

14,7 la sută din alegători încă nu au decis cu cine vor vota la prezidențiale.

Sondajul a fost realizat în perioada 19-28 septembrie pe un eşantion de 2.100 de persoane. Marja de eroare este de plus-minus trei procente. 

Candidaţi             Iulie 2016          Octombrie 2016

Igor Dodon:        23,8%                  30,8% 

Andrei Năstase:   9,2%                  12,2% 

Marian Lupu:       5,9%                  11,8%

Maia Sandu:       16,2%                 11,3%

Iurie Leancă:        5,4%                  6,9% 

Mihai Ghimpu:      1,7%                  2,6%

D.Ciubaşenco:         ---                    4,6% 

Indecişi:               18,7%                14,7%

sursa: Intellect Group

PUBLIKA.MD precizează că acelaşi sondaj arată că Partidul Socialiștilor și Partidul Democrat înregistrează cele mai mari creșteri la intenția de vot în cazul unor alegeri parlamentare. Pe de altă parte, în scădere semnificativă sunt formațiunea lui Renato Usatîi și Partidul Comuniștilor.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu