Creşte numărul copiilor în grădiniţele din Bălţi şi nu le mai ajunge hrană

Embed:

Lipsa de comunicare a funcţionarilor de la primăria din Bălţi i-a lăsat flămânzi pe mulţi copii din grădiniţe. Primarul a aflat abia acum că în luna decembrie, micuţii au mâncat mai puţin decât prevede norma. Explicaţia funcţionarilor este una simplă - numărul copiilor a crescut, iar norma de alimentare nu a fost schimbată din august 2011.

"S-au cheltuit 8,82 de lei pentru un copil, iar norma este de 13,25. Asta înseamnă că au fost alimentaţi numai pe jumătate.  Acum noi constatăm că numărul copiilor s-a majorat, iar cantitatea de mâncare a rămas aceeaşi. Copiii au primit mai puţină mâncare în farfurii", a declarat primarul municipiului Bălţi, Vasile Panciuc.

Cantitatea de produse pentru anul trecut a fost calculată în funcţie de numărul de copii care au frecventat grădiniţele în anul 2010, explică funcţionarii de la Direcţia Învăţământ.

"Economiştii au ţinut cont de redeschiderea acestor grupe, dar în comparaţie cu anul 2010, în 2011 frecvenţa medie a copiilor s-a majorat", a menţionat şefa Direcţiei Învăţământ din Bălţi, Tatiana Dubiţkaia.

"Nu cu mult, dar a fost micşorată cantitatea de alimente, deoarece am avut mai mulţi copii. Nu a fost să nu avem produse deloc, au fost toate produsele, dar în cantităţi mai mici", a afirmat Ina Caras, asistent medical Grădiniţa nr. 37.

Potrivit directorului grădiniţei nr.10 din Bălţi, Tamara Axentii, comenzile nu se livrează conform numărului de copii: "Asta este pricina de bază, dar nu se livrează din cauza că la bază sunt licitaţiile care se fac în prealabil şi nu s-a ţinut cont de faptul că numărul copiilor se măreşte şi după 1 septembrie".

În municipiul Bălţi sunt 37 de grădiniţe care sunt frecventate de şase mii de copii. Situaţia privind alimentarea copiilor a revenit la normal la începutul acestui an.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu