Creşte numărul copiilor care comit infracţiuni

Embed:

În prima jumătate a acestui an, numărul copiilor infractori a crescut cu 17 la sută, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Constatarea aparţine reprezentanţilor Ministerului de Interne. Cei mai mulţi dintre ei au 16 - 17 ani şi provin din familii nevoiaşe.

În prezent, în penitenciarele din Moldova îşi ispăşesc pedeapsa aproximativ 90 de copii. Cei mai mulţi dintre ei au comis jafuri şi tâlhării, iar unii au săvârşit crime deosebit de grave.

"Într-o zi m-am întâlnit cu unul, m-am luat la bătaie cu un coleg de-al meu, deoarece mi-a insultat părinţii. L-am bătut atât de tare încât a murit. M-am speriat foarte tare şi nu ştiam ce să fac şi l-am aruncat în apă", a spus un deţinut minor.

Statisticile arată că, din cei peste 900 de copii care au comis infracţiuni de la începutul anului, 336 fac parte din familii social-vulnerabile. Pe locul doi sunt minorii care au rămas fără îngrijirea unuia sau a ambilor părinţi. Aceştia sunt urmaţi de copiii orfani.

"Contactul şi lipsa de discuţie cu părinţii, comportamentul şi conduita părinţilor aduc şi la aceste cazuri", a declarat Marin Maxian, şef Direcţie Ordine Publică MAI.

Potrivit datelor oficiale, majoritatea dintre cei 900 de copii a comis o infracţiune pentru prima dată în viaţă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu