Cresc cozile de la ghişeele de eliberare a actelor. Numărul moldovenilor care solicită pașapoarte biometrice s-a dublat

Embed:

Cresc cozile de la ghişeele de eliberare a actelor. Potrivit statisticilor oferite de Registru, numărul moldovenilor care solicită paşapoarte biometrice s-a dublat în ultimele două luni, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut. 

Sute de oamenii vin în fiecare zi la secţiile de evidenţă şi documentare a populaţiei pentru a-şi perfecta paşapoarte biometrice:

”Aștept aproape o oră şi acum am înţeles că au pauză. Am mai fost într-o zi dar nu am reuşit până la ora cinci”.

”Stau de la ora opt. Priviți câtă lume este aici și toţi aşteaptă”.

”Nu demult am venit, sunt al 205-lea în rând. Am terminat serviciul şi am venit aici, căci mâine iarăşi lucrez”.

”Am venit, ne-am înscris în rând şi aşteptăm. Acum dacă nu greşesc este numărul 134. Sper într-o oră, două să intru”.

Oamenii vin de dimineaţă pentru a prinde rând ca să-şi perfecteze paşapoartele biometrice. Pentru a evita însă certurile, aceştia întocmesc liste.

Responsabilii de la „Registru” spun în fiecare zi aproximativ 1 500 de cetăţeni se adresează la unul din cele 46 de oficii.

”Suntem la data de 20 mai şi avem deja 29 000 de cereri depuse pentru paşaport. Facem faţă la moment, dacă o să depăşim cifra medie pe zi de 3 000 de cereri o să extindem graficul de lucru”, a declarat şeful direcţiei Întreprinderii se Stat "Registru", Eugen Rusu.

Preţul unui astfel de document, perfectat în 30 de zile, pentru copiii de până la şapte ani este de 430 de lei iar adulţii plătesc 700 de lei. Potrivit datelor Întreprinderii de Stat "Registru" aproximativ 790 000 de moldoveni deţin paşapoarte biometrice. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu