Crengile din curţile blocurilor, rămase după intemperii, sunt un pericol de incendiu

Embed:

Tone de crengi căzute în urma intemperiei din luna aprilie mai stau prin curţile Capitalei. Pretorii de sectoare spun că nu au suficiente resurse pentru a le evacua şi ar avea nevoie din nou de ajutorul soldaţilor şi carabinierilor.

Cea mai gravă situaţie este în sectoarele Botanica şi Râşcani. Totodată, din cauza temperaturilor ridicate există riscul izbucnirii incendiilor.

"Sunt câteva zone foarte periculoase din punct de vedere antiincendiar, dar şi din punct de vedere sanitar. Am văzut câini vagabonzi, pisici, şobolani pe sub aceste crengi.", a afiamat viceprimarul Capitalei, Nistor Grozav.

Pretorii spun că au nevoie de ajutor, pentru că serviciile municipale nu reuşesc să facă faţă volumului mare de lucru.

"Din 142 de curţi am salubrizat 90 şi au rămas 52. Dacă va fi posibil să se mai implice încă o dată armata şi carabinierii ca să putem poate într-o săptămână, două.", a declarat pretorul sectorului Ciocana, Galina Bostan.

"Lumea nu mai poate, fizic nu mai poate să strângă aceste crengi cu atât mai mult că ele sunt uscate şi este şi mai greu de strâns.", a declarat vicepretorul sectorului Botanica, Oleg Răţoi.

"Transport cât de cât avem, dar nu avem forţe pentru a încărca.", a afirmat pretorul sectorului Râşcani, Nicolae Balaur.

"Din 2165 de cereri de la cetăţeni au fost îndeplinite 1109. La moment lucrează două tocătoare de crengi, unul la Stadionul Republican, şi unul la Doina cu şoseaua Balcani", a comunicat şeful Întreprinderii Spaţii Verzi, Eliferie Haruţă.

Într-un cartier din sectorul Botanica, crengile stau chiar lângă blocuri. Oamenii se tem să nu izbucnească un incendiu.

"La cine să apelăm, am apelat deja la JAC şi a zis că doar curăţă drumurile, dar restul singuri".

"E periculos tare, în căldura asta să facă cineva un foc, Doamne fereşte ce o să fie."

"Nu este un stăpân şi gata. Mă tem, nepoţica e invalidă. Mulţi tineri se adună, beau aici pot să facă un incendiu."

Serviciul Situaţiilor Excepţionale atenţionează oamenii să fie prudenţi.

"În cazul în care oamenii recurg la acţiuni de curăţenie prin ardere ceea ce nu este recomandat, atunci atenţie maximă, aceste focuri să fie făcute cu monitorizare. Astfel de acţiuni să fie făcute de către persoanele cu abilităţi speciale.", a declarat ofiţerul de presă SPCSE, Diana Ţuţu.

Majoritatea crengilor de pe urma intemperiilor au fost depozitate pe Stadionul Republican. Acolo au fost transportate în jur de 5.000 de camioane.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu