Creditele oferite în cadrul programului Prima Casă nu se vor scumpi

Embed:

Creditele oferite în cadrul programului "Prima Casă" nu se vor scumpi. Marja maximă pe care băncile o pot aplica pe lângă rata de bază, în anul 2020, rămâne neschimbată, de doi la sută. Decizia a fost aprobată de Cabinetul de miniştri.

Totodată, premierul Ion Chicu a menţionat că numărul beneficiarilor din acest an a fost mai mic decât cel aşteptat şi a dat de înţeles că de acest lucru este responsabil fostul Guvern.

"Este mai puţin din simplul motiv că, în vară, au fost unele atentate la acest program, inclusiv din partea organelor centrale, adică s-a lăsat fără atenţie acest program. Noi o să avem o atenţie deosebită faţă de acest program, o să îl revigorăm, astfel încât să îl readucem la cotele atinse în luna august 2019. Total, 4000 de beneficiari la această etapă, ceea ce înseamnă că în jur de zece mii de persoane locuiesc în case cumpărate cu suportul acestui program", a menţionat Ion Chicu. 

În anul 2019, aproximativ 2.700 de oameni şi-au cumpărat locuinţe prin intermediul programului Prima Casă. Proiectul a fost lansat la iniţiativa premierului Pavel Filip, în martie 2018. Potrivit regulamentului, beneficiarii, care au până la 45 de ani, trebuie să aibă o contribuţie iniţială de până la zece la sută din valoarea contractului. Costul maxim al locuinţei poate fi de un milion de lei.

Ulterior, programul a fost extins, iar statul oferă compensaţii bugetarilor şi familiilor cu mulţi copii. În acest an, autorităţile şi-au propus să ajute alţi trei mii de oameni să îşi cumpere o locuinţă cu ajutorul programului "Prima Casă". Rata maximă a dobânzii anuale la creditele noi acordate, care poate fi aplicată de către bănci, este de 7 procente.

loading...

Lasă un comentariu