"Creatori ai vieţii spirituale!" Cei mai buni actori şi regizori din ţară, premiaţi în cadrul Galei Premiilor UNITEM 2018 (FOTO)

Embed:
Îşi dedică viaţa spectatorilor, iar tot ce cer în schimb este dragoste şi apreciere. Vorbim despre actori şi regizori, care prin munca lor ne fac să îndrăgim arta. În cadrul Galei Premiilor UNITEM 2018, cei mai buni promotori ai frumosului au fost premiaţi.

Un juriu specializat a analizat minuţios munca regizorilor şi apariţiile actorilor pe scenele teatrelor din ţară. Titlul de cel mai bun rol masculin l-au primit actorii Serghei Vokulovskii de la Teatrul de Dramă şi Comedie din Tiraspol şi Alexandru Pleşca de la Teatrul Naţional "Mihai Eminescu".

"Asta înseamnă că tot ceea ce faci nu este în zadar şi este apreciat. - Care este secretul succesului? - Muncă, muncă şi iar muncă. trebuie să ai puţin talen, mult noroc şi evident multă muncă", a menţionat Alexandru Pleşca.

Premiul pentru cel mai bun rol feminin a fost obţinut de actriţa Dana Ciobanu, de la Teatrul Geneza Art: "Vreau să zic un mare mulţumesc şi mă închin în faţa membrilor familiei mele, familiei mele care mă întâmpină acasă cu căldură, este mare greutate să ai în casă un actor".

Cele mai bune spectacole pentru copii au fost desemnate "Omul de Zăpadă care voia să întâlnească soarele", jucat la Teatrul "Luceafărul" şi "Harap Alb" de la Teatrul de Păpuşi "Guguţă".

"Noi chiar avem lucruri frumoase în ţară, chiar avem spectacole şi personalităţi care merită apreciate şi merită atenţia noastră", a precizat Gabriela Lungu,  directorul Teatrului Municipal "Guguţă".

Premiile au fost oferite de persoane notorii din domeniu, dar şi înalţi demnitari, pentru care, spun ei, teatrul are un rol important în viaţă.

"Toţi în copilărie am recitat poezii. De atunci ţin minte aceste emoţii când trebuia să ies să recit şi probabil prin acele sentimente pe care le-am trăit eu înţeleg cât este de dificilă munca actorilor", a declarat ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan.

"Deja de şapte ani, conducerea Partidului Democrat oferă premiul Anatol Pânzaru şi vreau să vă mărturisesc că este una dintre iniţiativele care este susţinută de toţi colegii", a subliniat Eugeniu Nichiforciuc, deputat.

La eveniment a fost prezent şi ministrul Educației, Monica Babuc: "Realizăm tot ce ne stă în puteri pentru crearea unor condiţii mai bune de muncă şi de trai ale actorilor şi pentru aceea ca aceşti oameni să se simtă la ei acasă, adevăraţi creatori ai vieţii spirituale a acestui popor".

Gala Premiilor Uniunii Teatrale din Republica Moldova este la a 17-a ediţie. Evenimentul este organizat anual în ajunul Zilei Internaţionale a Teatrului.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu