Craniu pe post de suvenir! Pasiunea neobişnuită a unui tânăr din Ştefan Vodă

Embed:

Tinerii din ţara noastră tind să se afirme în lumea artei. Inspirat din mitologia greco-romană, Ion Guvir din Ştefan Vodă îşi bătătoreşte calea spre succes reproducând craniul uman şi transformându-l în obiect de decor.

Pe parcursul unui an de când şi-a început activitatea, meşterul a creat peste o sută de cranii de diferite dimensiuni.

Ion Guvir are 24 de ani şi practică un hobby ciudat pentru ţara noastră, crează suvenire în formă de craniu. Este unic în meseria asta, iar secretele îndeletnicirii le învaţă experimentând.

"Este ceva ce a fost dăruit de sus, ceea ce am simţit, ceea ce m-a atras tot timpul, e ceea ce am vrut să o fac, şi tot în sfârşit am realizat-o", spune tânărul.

Confecţionarea unui craniu durează aproximativ cinci zile, iar pe post de materie primă, meşterul foloseşte ipsos, porţelan şi ceară.

"Folosesc stiloul dat, adică stiloul stomatologic, cuţitaşele pentru a lua toate, iată de exemplu linia aceasta este în plus aici, eu trebuie să o iau, după aia cu hârtia abrazivă să o prelucrez."

Unele cranii nu sunt doar decorative, dar şi multifuncţionale.

"Făcându-i dintâi găurile, din start mă gândeam să fie pentru stilouri, pentru creioane. L-am făcut aşa pentru că mie îmi trebuieşte pentru perii. E şi pentru perii, dar pur şi simplu eu singur pe mine m-am desenat, adică culorile mele", a spus Ion Guvir.

Ion este susţinut de prieteni şi familie în activitatea sa.

Preţul unui craniu ajunge până la 600 de lei.

În viitor, meşterul îşi doreşte să participe la expoziţii internaţionale cu lucrările sale.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu