Crăciunul, sărbătorit ca la mama acasă. Moldoveni, dar şi străinii pot opta pentru o vacanţă la pensiunile din ţară

Embed:

Moldovenii care doresc să se refugieze în sânul naturii de Crăciunul pe stil nou pot opta pentru o mini-vacanţă la pensiunile din ţară. Gazdele spun că pregătirile sunt pe ultima sută de metri, astfel încât, începând de astăzi, îşi aşteaptă oaspeţii.

La pensiunea "Hanul lui Hanganu" din satul Lalova, raionul Rezina, oamenii vor putea vizita locuri de o frumuseţe rară şi chiar să se plimbe cu sanie trasă de cai, dacă va ninge. Şi în timp ce bărbaţii gospodăresc pe afară, gospodinele prepară de zor bucatele pentru masa de sărbătoare.

"Noi până acum am pregătit răcitura. Între timp, cât răcitura se răceşte, gătim sarmalele. Noi sarmalele. Facem cu viţă de vie şi cu varză murată. Dintr-o frunză de viţă de vie, facem 5-6 sărmăluţe", a spus o gospodină.

De pe masă nu vor lipsi murăturile, compotul şi dulceaţa de casă.

Cartea de vizită a pensiunii este beciul, cu o selecţie de vinuri şi ţuică de toate gusturile: "Aici avem o odaie pentru două personae. Le aşteptăm să vină în seara asta şi mai pregătim câte ceva, le mai aranjăm. Toate odăile noastre sunt în stil traditional. Mai avem şi două băşti, tot la fel cu lijancă. Astăzi aşteptăm oaspeţi şi aici şi în băşti şi peste tot. Va fi pesiunea plină."

Preţul unei nopţi la pensiune, cu meniul inclus, variază între 700 şi 1500 de lei.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu