Crăciunul la politicieni: Sărbătoresc de pe 25 decembrie până pe 7 ianuarie

Embed:

Politicienii moldoveni sărbătoresc Crăciunul şi pe stil nou, dar şi pe stil vechi. Unii dintre ei păstrează tradiţia moştenită de la părinţi şi bunici, alţii preferă să meargă după tradiţiile europenilor. Totuşi, există şi deputaţi care sărbătoresc de două ori.

Printre cei care sărbătoresc naşterea Domnului pe stil nou sunt unii liberali şi liberal-democraţi.

"Crăciunul îl sărbătoresc întotdeauna pe nou pentru că consider că cetăţenii trebuie să ia o decizie cum sărbătoresc sau pe nou sau pe vechi", a spus deputatul PL Corina Fusu.

"De fapt eu cred că toţi creştinii sărbătoresc pe 25 decembrie numai că unii şi-au schimbat calendarul, alţii au rămas cu calendarul vechi", a explicat deputatul PLDM Valeriu Gheleţchi.

Comuniştii şi unii democraţi spun că ţin la tradiţiile vechi. "Eu sărbătoresc Crăciunul la 7 ianuarie aşa cum l-au sărbătorit părinţii mei", a precizat deputatul PCRM Zinaida Chistruga.

"Aşa cum l-am apucat eu de la părinţi. Sigur că în ultimii ani s-a cam încurcat lumea, unii încep să sărbătorească de pe 25 şi până pe 7", a comentat preşedintele de onaore al PD, Dumitru Diacov.

La fel, şi unii deputaţi neafiliaţi. "Pe 7 ianuarie, deoarece este o tradiţie la noi în familie pe care de fapt o menţinem şi acum, împreună cu familia, cu copii mergem la părinţi", a menţionat Igor Dodon.

Sunt, însă, deputaţi care aleg să serbeze Crăciunul de 2 ori.

"Sărbătorim şi la 25 decembrie, în mod special cu prietenii noştri, cu rude - la 7 ianuarie dacă suntem în ţară", a spus preşedintele fracţiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleţ. 

"Pe nou vin părinţii la noi, pe vechi mergem noi la părinţi", a adăugta deputatul democrat Igor Corman.

"În familia mea mică, copiii şi soţia pe 25. Familia mare, cu părinţii pe 7 ianuarie. Este o tradiţie şi în acest sens ei de obicei taie porcul", a declarat depitatul liberal Valeriu Munteanu.

Crăciunul pe stil nou este sărbătorit pe 25 decembrie, iar pe stil vechi pe 7 ianuarie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu