Crăciunul i-a unit pe moldoveni, acasă! Mesele de sărbătoare au fost pline cu bucate tradiţionale

Embed:

Mii de creştini din Moldova sărbătoresc, astăzi, Naşterea Mântuitorului pe stil nou. În multe biserici din ţară au fost oficiate slujbe religioase, iar cetele de colindători au mers pe la casele oamenilor să le ureze gospodarilor belşug şi sănătate în noul an.

De Crăciun, nu lipseşte nici masa tradiţională. 

Familei Marchitan din satul Corjeuţi, raionul Briceni, a sărbătorit alături de rude şi prieteni. Masa a fost plină de sarmale, plăcinte şi bucate tradiţionalele din carne.

"Am tăiat porcul. Avem copii în străinătate. Le-am trimis şi lor să facă Crăciunul, ca la noi, în Moldova, acasă. Sărbătoresc şi ei. Datinile noastre nu le uită niciodată", a spus Anastasia Marchitan. 

"Cu naşterea Domnului. Dumnezeu să ne păzească şi mulţumim că am ajuns ziua de azi. Măcar că nu suntem toţi acasă, dar ne gândim şi al cei care nu sunt cu noi", a spus Gheorghe Marchitan. 

Pe la casele gospodarilor merg şi colindătorii, care sunt răsplătiţi cu dulciuri, colaci şi bani.

De dimineaţă, credincioşii au asistat mai întâi la slujba de Crăciun.

Sute de enoriaşi au venit şi la Catedrala Sfânta Teodora de la Sihla din Capitală. Iar cei care au ţinut post au primit şi sfânta împărtăşanie. 

Sărbătoarea Crăciunului aminteşte de evenimentul care s-a produs acum mai bine de două mii de ani. Potrivit sfintelor scripturi, Iisus Hristos s-a născut în cetatea Betleemului, într-o iesle.

Mântuitorul a adus cu El lumina și a risipit întunericul.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu