Cozi nocturne la admiterea în România. Candidaţii au făcut noapte albă în faţa Liceului "Gheorghe Asachi"

Embed:

Absolvenții de liceu, care doresc să-și continue studiile peste Prut, sunt așteptați, începând de astăzi, la Liceul Teoretic "Gheorghe Asachi" din Capitală. Dosarele vor fi recepționate până în data de 26 iulie, în funcţie de inițiale candidaţilor.

Deşi Ambasada României la Chișinău a recomandat celor care vor să ajungă la studii în ţara vecină să nu dea buzna din prima zi a concursului de admitere, totuşi cozile s-au format încă de noaptea trecută.

Atât candidaţii, cât şi părinţii lor au făcut noapte albă în faţa Liceului "Gheorghe Asachi":

"Sunt din municipiul Chişinău, am terminat liceul aici. Sunt de la ora şase, într-o companie de prieteni. Vreau să aplic în România pentru că diploma este mai recunoscută. Şi în plus, mă atrage foarte tare Clujul".

"Vreau să aplic în Iaşi, la IT, deoarece în comparaţie cu Moldova, în România se oferă pentru moldoveni privilegii mult mai mari şi avem un viitor bine asigurat".

Unii candidaţi spun că vor să înveţe peste Prut, deoarece unele specialităţi nu sunt la universităţile din ţară:

"Mă duc la inginerie, inginerie civilă şi cred că mă voi specializa în drumuri şi poduri. Aici, în Chişinău, nu avem aşa specialitate şi cred că e binevenită. În Europa drumurile se fac".

Pentru zilele de admitere a fost stabilit un program. Astfel, numele celor care începe cu litere de la "A" la "M" sunt îndemnați să se prezinte în zilele de 22 și 23 iulie. Iar cei ale căror iniţiale sunt de la "N" la "Z" sunt așteptați în data de 25 şi 26 iulie. Pentru anul de studii 2016-2017, statul român oferă aproximativ 6.000 de locuri subvenţionate în licee, colegii şi universităţi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu