Cozi la obţinerea carnetului. Noul serviciu de programare urgentă pentru examenul auto este tot mai solicitat

Embed:

Noul serviciu de programare urgentă pentru examenul auto este tot mai solicitat.

Potrivit angajaţilor Secţiei de Calificare a Conducătorilor de vehicule din Chişinău, din martie, când a fost introdus această opţiune şi până acum, numărul candidaţilor a crescut considerabil.

Zeci de oameni vin cu noaptea în cap pentru a reuşi să susţină examenul în ziua în care doresc, asta deoarece instituţia poate primi doar în jur de 40 de candidaţi fără rând.

În jur de 20 persoane stau la coadă la Secţia de Calificare a Conducătorilor de vehicule din Chişinău pentru a se programa. 

Noul serviciu de programare urgentă la susţinerea examenului auto a fost instituit de în 1 martie şi costă 300 de lei. Mulţi aleg această metodă, în detrimentul programării online, deoarece economisesc timp. În cazul programării de urgenţă, proba poate fi susţinută în aceeaşi zi. 

"Poate să fie şi persoane care să nu fie admise în ziua respectivă, dar capacitatea subdiviziunii Chişinău pentru programarea urgentă este la 40 de persoane. Pentru alte subdiviziuni capacitatea este cu mult mai mică, respectiv, după numărul de examinatori, după numărul de vehicule", a spus Vladimir Răilean, şef adjunct permise de conducere.

În luna aprilie, la nivel naţional, peste 6.000 de persoane au susţinut examenul teoretic, iar cel practic - peste 7400, cu aproximativ 500 mai multe decât în lunile precedente. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu