Cozi la cumpărat pepeni verzi vânduţi direct din câmp. Cumpărătorii sunt mulţumiţi de calitate

Embed:

Pepeni verzi vânduţi direct din câmp. Mai mulţi agricultori aleg această modalitate de a-şi comercializa producţia, pentru a convinge cumpărătorii că totul este proaspăt şi sigur. Aşa că la tarabele improvizate de pe lanuri se formează cozi. 

Tamara Crăciun din satul Chişcăreni, raionul Sângerei, creşte pepeni verzi de aproape 30 de ani:

"Fără nitraţi, fără nimic, muncim aici zi şi noapte. Cumpărătorii sunt bucuroşi că acestea sunt fără nitraţi, rupem de pe câmp, aducem şi vindem".

Recoltarea pepenilor verzi necesită multă muncă, mai ales când vremea nu ţine cu agricultorii.

"Iată, acolo stăm toată perioadă până ce cresc harbujii. Roada anul acesta nu este aşa bună că a fost tare frig, a îngheţat o dată, apoi am mai pus o dată şi iară frig", a spus Tamara Crăciun.

De pe un hectar propietara câmpului strânge aproximativ 10 tone de pepeni verzi. Semințele au fost aduse din Olanda. Fructele vor fi în vânzare până la sfârşitul lunii septembrie.

Cumpărătorii sunt mulţumiţi de calitatea şi gustul fructelor:

"Este mai natural, este crescut acasă, nu e crescut cu chimicate, cu toate variantelor lor acum. E tare urât acum, vedeţi câţi intoxicaţi acum".

"Sunt foarte gustoşi, noi în fiecare an procurăm, nu avem probleme. Se simte gustul care trebuie să fie la un harbuz natural".

Direct din câmp pot fi cumpăraţi şi pepeni galbeni, care costă 10 lei pentru un kilogram.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu