Cozi la biroul vamal din Capitală. Moldovenii se grăbesc să-şi vămuiască și să înregistreze maşinile în ţară (FOTO)

Embed:

Mai mulţi proprietari care au maşini cu numere străine au făcut astăzi cozi la biroul vamal din Capitală pentru a-şi înregistra maşinile în ţară. Şoferii spun că au decis să profite de reducerea de 70 la sută, a taxelor vamale, oferită de autorităţi.

Totodată, cei care nu au avut actele în regulă au fost nevoiţi să facă cale întoarsă.

Pentru a înregistra o maşină cu numere străine în Republica Moldova, şoferii trebuie să scoată automobilul de la evidenţă din ţara de unde au cumpărat-o.

De asemenea, trebuie să prezinte paşaportul tehnic, documentul care confirmă dreptul de proprietate şi certificatul care demonstrează că a achitat vinieta.

Cei cu actele în regulă spun că au venit să profite de reducerea oferită şi să-şi înmatriculeze maşinile în ţară.

La momentul în care vehiculul a fost plasat în regim liber de vamă, şoferii pot obţine şi plăcuţe de înmatriculare.

"Se adresează la un birou de înmatriculare unde depune o cerere în acest sens şi înmatricularea se efectuează la data adresării. 480 de lei costă plăcuţele de înmatriculare, 320 de lei costă certificatul de înmatriculare, 50 de lei certificatul de înmatriculare provizoriu", a declarat şeful Secţiei înmatriculări vehicule, CRIS "Registru", Sergiu Ţurcanu. 

Proprietarii maşinilor cu numere străine pot să îşi înmatriculeze automobilul în ţara cu o reducere de 70 la sută din cota accizei până la data de întâi aprilie 2017.

Totodată, prevederea nu este una retroactivă. Cei care deja şi-au vămuit maşina nu pot beneficia de vreo reducere.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu