Cozi interminabile la Universitatea de Medicină. Tinerii stau în rând ore în şir pentru a se înscrie la concursul de admitere

Embed:

Cozi interminabile la Comisia de admitere a Universităţii de Medicină şi Farmacie "Nicolae Testemiţanu". Sute de tineri stau în rând ore în şir pentru a se înscrie în concurs. Administraţia universităţii spune că aceasta se întâmplă din cauza procesului de înregistrare a actelor.

Unii tineri spun că s-au înscris pe listele de aşteptare încă de luni dimineaţa:

"Ne-am înscris de ieri în listă şi azi am trecut".

"Aşteptăm de vreo 2-3 ore. Cred că mâine sunt şanse să intrăm, azi nu prea".

"Aştept de patru ore. Sunt printre norocoşi, numărul 99. Deja au trecut 22 de doritori să depună documentele şi dacă voi avea noroc, voi intra azi".

Reprezentanţii Comisiei de admitere spun că tinerii care vor să depună actele trebuie să o facă în câteva etape. Întreg procesul durează aproximativ o oră pentru fiecare candidat.

"La fiecare etapă sunt verificate actele ca să nu comitem o eroare. Ca prima zi ieri am primit, au fost înscrişi 202 candidaţi", a menţionat secretarul Comisiei de admitere, Sergiu Ciobanu.

În acest an, Universitatea de Medicină şi Farmacie "Nicolae Testemiţanu" oferă 700 de locuri, aproape 500 dintre acestea sunt cu finanţare bugetară.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu