Cozi interminabile la secţiile de votare din Chişinău. Moldovenii cu cetăţenie română decid cui încredinţează viitorul ţării vecine

Embed:

Cozi interminabile s-au format de dimineaţă la secţiile de votare din Chişinău, dar şi din alte localităţi. Moldovenii cu cetăţenie română aşteaptă răbdători să le vină rândul şi spun că optează pentru relaţii mai strânse între Moldova şi România. 

La Chișinău, cozile s-au format încă înainte de deschiderea secţiilor de votare. Acest lucru nu pare să-i fi deranjat însă pe cei care au venit să-şi exprime dreptul la vot:

"Foarte mulţi oameni, dacă vedeţi şi coada care este. S-a meritat. Două ore am stat, dar e ok".

"Multă ordine, toţi au răbdare. Ne bucurăm că lumea vine şi este cointeresată ca să vină la putere un om care să facă ordine şi stabilitate".

"Să ne păstrăm identitatea, neamul, cultura, tradiţiile… În asta ne punem toată speranţa".

La urne au venit şi mai multe personalităţi, care spun că au optat pentru ordine şi dreptate.

"Se trezesc românii din Basarabia şi asta este foarte bine. Am votat pentru o viaţă mult mai bună, pro-europeană", a declarat compozitoarea Maria Stoianov.

"Să dispară minciuna. Va veni ziua ceea cum am vorbit cu orchestra 'Lăutarii' lacrimă curată, aşa să fie politica noastră", a menţionat conducătorul orchestrei "Lăutarii", Nicolae Botgros.

Şi la Bălţi oamenii au aşteptat răbdători să le vină rândul:

"Suntem în Bălţi unde 80 la sută sunt comunişti şi uitaţi-vă ce coadă este. Asta-i foarte bine. Mă bucur să stau în coadă".

"Am votat pentru ca viitorul european în Republica Moldova să continue".

"Pentru Europa, pentru Moldova ca să fie împreună cu România".

"România să ajute Moldova ca să aibă încredere în puterile ei şi să aibă o cale europeană, pentru nepoţii noştri, să trăiască mai bine ca noi".

"Dacă noi o să avem susţinere de la conducerea de sus a României, atunci noi o să avem şi o nădejde în viitorul nostru".

Pentru alegerile prezidenţiale din România, în Moldova au fost deschise 21 de secții de votare, în toate regiunile țării.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu