Cozi interminabile la oficiile poştale din ţară. Cum puteau fi evitate busculadele

Embed:

Sute de oameni stau la coadă la oficiile poștale, pentru a-și ridica pensiile și indemnizațiile. Busculadele puteau fi evitate, însă, dacă la agențiile poștale, inaugurate acum o lună de autorităţi, apela mai multă lume. Mai ales că respectivele agenţii au fost deschise tocmai pentru a fi evitate cozile, ca urmare a  preluării de către "Poşta Moldovei" a serviciilor prestate anterior de Banca de Economii, Banca Socială și Unibank.

Fluxul de oameni a crescut considerabil la oficiile poștale din toate localitățile din țară. Şi la unul dintre oficiile din sectorul centru al Capitalei numărul solicitanţilor de plăţi sociale s-a dublat.

"Începând cu luna septembrie fluxul a crescut esențial. Zilnic, undeva la 230-240 de oameni. Dar lunar, undeva până la 5.000. Până acum, era în jumătate, undeva până la 2.500", a declarat șeful Oficiului Poștal 2009 Chișinău, Natalia Iovu. 

Lunar, unii oameni sunt nevoiți să stea la coadă de mai multe ori, din cauză că pensiile și indemnizațiile sunt transferate în zile diferite.

"Și fondurile pe care le recepționăm la Poșta Moldovei sunt în zile diferite. Spre exemplu, dacă la începutul lunii, persoanele își pot ridica pensiile și indemnizațiile vin deja după a doua jumătate sau la mijlocul lunii, respectiv, aceeași persoană e nevoie să se apropie de două ori la oficiul poștal", a spus directorul Strategii și Relații Internaționale "Poșta Moldovei", Alexei Căpăţină.

Pentru a preveni cozile de la oficiile poştale, în Chișinău și Bălți au fost deschise, acum o lună, mai multe agenții. Acestea sunt amenajate în incinta unor centre comerciale. Deocamdată, numărul oamenilor care apelează la acestea este mic.

"Ne este foarte comod, îmi place mult. În oraș e multă lume, cozi, dar aici e foarte bine. Am venit la magazin și am posibilitatea să achit și serviciile comunale", a declarat un client. 

Până în luna septembrie, Poșta Moldovei deservea aproximativ 650.000 de clienţi. Acum, numărul acestora a crescut cu încă 150.000.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu