Cozi, în toiul nopții, la punctul de trecere Leușeni. Explicația conducerii Serviciului Vamal

Embed:

Cozi imense la punctul de trecere Leușeni-Albița. Încă de ieri, dar și pe tot parcursul nopții, peste o sută de camioane au stat în rând la ieșirea din țară.

Şoferii spun că procesul de verificare este mai anevoios în partea română. Șeful Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie s-a deplasat în această noapte la fața locului pentru a monitoriza situația.

Pentru a reduce timpul de așteptare, conducerea Vămii moldovenești a suplimentat recent numărul angajaților. Întrucât colegii lor români aveau mai puțini inspectori, aceștia verificau mai greu camioanele.

"În post, astăzi sunt circa 20 de colaboratori vamali, ori în partea română sunt nouă sau zece la număr. O jumătate de personal, în partea română, practic și generează aceste rețineri prin ambuteiaje și nemulțumirea celor care trec prin aceste posturi", a precizat Vitalie Vrabie. 

Șoferii spun că și vameşii români motivează aceste întârzieri prin faptul că nu dispun de numărul necesar de angajați, care ar putea face față mai rapid procesului de verificare al unităților de transport:

"Nu au lucrători. Ei toți se plâng că nu are cine lucra."

Întrucât între cele două vămi nu mai era loc pentru camioane, cozi imense s-au format și pe traseu, la intrarea în punctul vamal Leușeni:

"Problema toată e la români pentru că la moldoveni s-a lucrat. Pur și simplu nu au avut unde să se mai bage și de asta s-a făcut coadă la moldoveni."

Șoferii spun că nu este pentru prima dată când stau în asemenea cozi:

"Eu fac săptămânal cursa Chișinău-Bulgaria.  Am stat în vamă la români și 33 de ore."

Potrivit reprezentanților Serviciului Vamal spre dimineață situația s-a remediat, iar în vamă mai erau în jur de 30 de camioane.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu