Cozi imense şi ambuteiaje la frontiera moldo-română. ÎNDEMNUL inspectorilor vamali (VIDEO)

Embed:

Unii moldoveni aleg să petreacă sărbătorile de iarnă în străinătate, iar mulţi dintre ei merg la pensiunile din Carpaţii româniei. Din această cauză, în aceste zile, la frontiera moldo-română se creează cozi imense şi ambuteiaje. În caz de necesitate, Poliția de Frontieră este gata să suplimenteze numărul angajaţilor. 

Cei mai mulţi moldoveni merg în România la rude:

"De obicei mergem în România, ca o tradiţie, sărbătorim. Ne întâlnim împreună, mai facem un grătar".

"Plecăm la Iaşi, în ospeţie, să sărbătorim Crăciunul la rude. Deja de vreo doi ani am făcut o tradiţie".

"Plecăm la fini, la România, în ospeţie, să sărbătorim Crăciunul. Au fraţi, surori, rude a lor. Deja suntem şi noi rude cu ei. O să mergem în vizită, o să vedem tradiţiile lor".

Şi dacă adulţii pregătesc daruri, copiii învaţă colinde. Mai ales că pentru cei mai cuminţi, Moşul va veni de două ori în acest an.

"Ei sărbătoresc pe stil nou şi va veni şi acolo Moş Crăciun. O să vină de două ori anul ăsta... Da, şi pe stil nou, şi pe stil vechi".

Unii moldoveni vor face un drum mai lung pentru a fi alături de cei dragi:

"Mergem la Ravenna, la Italia. La fete, la copii în ospeţie. La noi obiceiul mai multe mâncăruri, dar acolo vreo două-trei feluri de mâncăruri".

"Mergem în Italia să sărbătorim împreună cu neamurile că, dă, mă rog, la dânşii e sărbătoare, e Crăciunul mâine. Am mai luat câte ceva bun: dulciuri, una-alta, nişte băuturică de-a noastră bună şi o să sărbătorim împreună".

Cel mai mare flux de călători este înregistrat în ajunul Crăciunului pe stil vechi. În perioada sărbătorilor, inspectorii vamali îndeamnă oamenii să verifice fluxul de călători la frontieră, pentru a evita cozile.

"Cetăţenilor li se acordă ocazia de a vizualiza, în timp real, situaţia din posturile vamale accesând pagina web a serviciului vamal în rubrica: traficul în posturile vamale. Pot telefona la Serviciul Vamal, la numărul de contact: 574-111", a declarat inspectorul principal al Biroul Vamal Leuşeni, Adrian Braşoveanu.

Anul trecut, în perioada sărbătorilor de iarnă, frontiera de stat a fost traversată de 189.000 de maşini 9.000 de autocare şi 46.000 de autocamioane.

"Le spunem la toţi din Chişinău şi din România: Crăciun Fericit!"

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu