COZI IMENSE la punctele de trecere a frontierei Palanca şi Tudora (FOTO)

Embed:

UPDATE (08:30/24.08.2019) Se menține trafic intensiv și un flux continuu în punctele de trecere Palanca și Tudora. Totodată, rândul mașinilor format de dimineață în punctul de trecere Criva-Mamaliga a fost redus la circa 30 de autovehicule. În continuare se lucrează la capacitate maximă.

UPDATE (07:00/24.08.2019) circulație îngreunată prin punctul de trecere Criva-Mamaliga. Circa o sută de mijloace de transport au format coadă la PTF pentru a ieși din țară. La linia de control a fost suplimentat numărul de angajați, dar și în ajutor lucrează polițiștii de frontieră din Direcția regională Nord. Recomandăm călătorilor să aleagă și punctele de trecere din apropiere: Larga-Kelmențî și Briceni-Rossoșanî, care activează în regim normal.

Flux continuu și majorat în punctele de trecere situate la frontiera de Est!

De la ora 03:30 pe sensul de ieșire din țară au început să crească timpii de așteptare în punctul de trecere comun Palanca. Către ora 06:30, după barieră s-a format o coloană de mașini care se întinde până la intrarea în satul Palanca.

Cele patru autorități de frontieră și vamale din R.Moldova și Ucraina activează la capacitate maximă. S-au deschis spre circulație toate pistele, inclusiv este direcționat o parte din flux pe alte două benzi destinate intrării în țară. Polițiștii de frontieră comunică cu cetățenii, în majoritate sunt conaționalii care au ales să se bucure de minivacanța pe litoralul Mării Negre din Ucraina.

Totodată, trafic intensiv este la această oră și în punctul de trecere Tudora. Rândul format la intrarea în Ucraina, din punctul de trecere ucrainean Starokazacie, se întinde pe partea moldovenească. Astfel că circulația prin acest PTF este anevoioasă.

Rugăm călătorii să fie înțelegători și cu răbdare la situația creată, se lucrează în regim intensiv cu întreprinderea tuturor acțiunilor necesare și posibile pentru diminuarea incomodități la trecerea frontierei de stat.

 

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă:
- verificarea, din timp, a valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.
- tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor.
- îndemnăm agențiile de turism să notifice Poliția de Frontieră, în prealabil cu 24 de ore, despre sosirea grupurilor de turiști în punctele de trecere.
- pe parcursul celor trei luni de vară, motocicliștilor li se permite trecerea tuturor formalităților de frontieră fără a sta în rând cu alte tipuri de mijloace de transport.
- în cazurile în care apar întrebări cu privire la situația în punctele de trecere, călătorii sunt îndemnați să contacteze LINIA VERDE: 022 259 717.
- manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

Lasă un comentariu