Covorul de pe strada 31 august a fost admirat de zeci de tineri (FOTO)

Embed:

Covorul din centrul Capitalei a fost inaugurat vineri seara. Pe strada 31 august mai mulți tineri au venit să îl admire și să facă poze.  Nu este vorba despre un covor obişnuit, ci de o pictură murală pe o suprafaţă de 300 de metri pătraţi realizată în stilul covoarelor tradiţionale moldoveneşti. O echipă de pictori au fost implicaţi în acest proces. La lansare, pe clădire, a fost proiectat un show de lumini. 

Autorul gravurii, Nicolae Morozov spune că vrea să le amintească locuitorilor și oaspeților Capitalei despre tradiţiile noastre.

"Noi peste tot avem covor, acoperim tot pereţii, în case, la bunei, chiar şi eu dacă sincer la apartament tot am covor. Mă simt mândru cu covorul meu", a spus Nicolae Morozov, designer.

Pictorul spune că a personalizat puţin lucrarea: "Nu pot spune că sunt realizate sută la sută ca pe covoarele noastre. Trandafirii noştri de aici sunt luaţi dintr-un covor. Accentele adiţionale sunt luate de pe alt covor".

La realizarea picturii se vor folosi aproape 250 de kilograme de vopsea.

"Am făcut o paletă cu 21 de culori variate. Sunt diferite variaţii, dar au aceeaşi tonalitate", a explicat Nicolae Morozov.

La eveniment s-au adunat zeci de tineri, dar și oaspeți străini, care nu au ezitat să imortalizeze momentul.

„ Îmi place că reprezintă într-un mod cultura din Moldova și da e super, „ amazing”.

„ Evenimentul este super, muzica este bună, adică este pentru tineret, și covorul este în stil tradițional ce este super.”

Oaspeții străini care au trecut pe alături au apreciat pictura murală.

„ E foarte drăguț și interesant. Este prima dată când văd așa ceva de când sunt în Moldova.”

„ O impresie superbă, o idee excepțională unește toți tinerii, persoanele mai în etate.”

„ Să proiectezi un motiv național celebru, covorul din Moldova da? Este absolut cutremurător, să-l asociezi cu o doină care-ți răscolește sufletul, mi se pare ceva cu totul și cu totul deosebit. ”

Cei care încă nu au reușit să admire covorul scăldat în lumini o pot face până duminică de la ora 21:30 până la 23:00. La realizarea picturii a dat o mână de ajutor şi candidatul independent la funcţia de primar al Chişinăului, Silvia Radu.

În cel mult o săptămână, covorul va putea fi admirat. Pentru a se încadra în timp, pictorii vin de la ora şase dimineaţa şi pleacă seara târziu. Ieri, şi Silvia Radu, candidatul independent la funcţia de primar al Chişinăului a fost să le dea o mână de ajutor.

Pictura a fost desemnată câştigătoare în cadul unui concurs organizat de o companie de telefonie mobilă de la noi, la care au participat peste 200 de tineri talentaţi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu