Covor din flori şi lumânări. Eroii SMURD căzuți la Cantemir, comemorați în întreaga țară

Embed:

Un ultim omagiu în cinstea eroilor căzuţi în misiune a fost adus azi în întreaga ţară. Membrii echipajului SMURD care au murit ieri la Cantemir au fost astăzi comemoraţi de colegi, oficiali şi oameni de rând.

În această zi de doliu naţional, sirenele unităților de pompieri au răsunat la unison, iar în faţa Ambasadei României din Chişinău este un adevărat covor din flori şi lumânări.

Sirenele au fost conectate în unitățile de pompieri la ora 12 fix.

"În primul moment am avut o constrângere sau un sentiment că am pierdut ceva. A fost o strânsură de inimă. Nu mai puteam să respir."

În memoria echipajului SMURD a fost oficiată și o slujbă religioasă.

La Ambasada României de la Chișinău a fost deschisă o carte de condoleanţe. Tot aici, a venit să depună flori conducerea de vârf a țării. 

Condoleanțe familiilor eroilor și-au exprimat președintele Nicolae Timofti, șeful Legislativului, Andrian Candu, prim-ministrul Pavel Filip, membri ai Guvernului, deputați și primarul Capitalei.

"O plecăciune pentru eroismul şi pentru dedicaţia celor căzuţi la datorie", a spus președintele Parlamentului, Andrian Candu.

"Este datoria noastră morală să exprimăm respectul pentru victimele din acest accident", a menționat premierul Pavel Filip.

"E dureros pentru că încercând să salveze pe alţii, singuri au decedat", a opinat vicepremierul Gheorghe Brega.

"Fiind la datorie, dorind să salveze vieţi omeneşti, au devenit ei victimele acestui tragic eveniment", spune deputatul Valentina Buliga.

"Au vrut să salveze încă o viaţă, după ce ieri au reuşit să salveze una. Toată viaţa au făcut numai bine", a menționat primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă.

Cu un nod în gât şi lacrimi în ochi, mai mulţi oameni au venit la ambasadă pentru a comemora salvatorii.

De dimineaţă, toate drapele au fost coborâte în bernă, iar toate evenimentele festive din Moldova au fost amânate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu