Covoare şi costume naţionale vechi de peste o sută de ani, la Festivalul Lada cu zestre din Tabani. Vizitatorii, impresionaţi

Embed:

Lada cu zestre a fost deschisă în satul Tabani din raionul Briceni. La cea de-a doua ediţie a unui festival local au fost prezentate covoare şi costume naţionale vechi de peste o sută de ani.

Proprietarii obiectelor spun că păstrează cu grijă lucrurile strămoșilor lor și le transmit din generație în generație.

La festival au putut fi văzute adevărate rarități.

Vizitatorii cu plăcere au examinat exponatele: "Foarte interesant. Mi-a plăcut. Covoare vechi, care acum nu le mai vezi. Foarte frumos şi plăcut"- 

Iar pictorul local Teodor Mitrofan şi-a prezentat propriile tablouri - portrete ale sătenilor, peisaje şi icoane: "Este o mică parte a lucrărilor mele. Lucrez acasă, la comandă. Am vândut în diverse ţări - Marea Britanie, SUA, Italia, Spania, Germania, Rusia."

"Trebuie să păstrăm amintirele frumoase, fără ele nu avem viitor", a menţionat preşedintele raionului Briceni, Mihail Gnatiuc.

"Aceste tradiţii sunt pentru generaţiile viitoare, pentru copiii noştri, care vor creşte şi vor vedea aceste lucrări extraordinare. Este un exemplu pentru ei, pentru a nu se pierde tradiţiile", a declarat primarul satului Tabani, Igor Bolduma.

La eveniment au venit locuitorii a 23 de sate din tot raionul Briceni. Oamenii s-au veselit, au cântat şi au dansat toată ziua.

Ca de obicei, de la festival nu au lipsit bucatele tradiţionale din regiune - plăcintele, sarmalele şi baba.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu