COVID-19 se extinde în Italia. Numărul celor contaminaţi a ajuns la 500

Embed:
Epidemia de coronavirus se răspândeşte cu repeziciune în Italia. În doar 24 de ore, numărul celor contaminaţi a crescut cu 25 la sută şi a ajuns la aproape 500. În acelaşi timp, bilanţul deceselor a ajuns la 12. Printre cei internaţi este şi o femeie de 26 de ani din Ucraina. Ea lucrează în nordul Italiei, dar a venit în sud să-şi viziteze rudele.

Apropiaţii tinerei au fost plasaţi în carantină. Autorităţile italiene dau asigurări că iau toate măsurile necesare pentru prevenirea extinderii virusului şi cer oamenilor să nu intre în panică. De altfel, mulţi dintre italieni nu sunt speriaţi deloc.

"Viaţa mea şi a apropiaţilor mei nu s-a schimbat în niciun fel. Nu suntem terorizaţi de virus, suntem doar un pic mai precauţi. Ne spălăm mai des pe mâini."

În ultimele două zile, în mai multe ţări din Europa au fost înregistrate primele cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus. Este vorba despre România, Austria, Croaţia, Grecia, Norvegia, Elveţia, Georgia şi Macedonia de Nord. În majoritatea cazurilor, boala a fost depistată la oameni veniţi din Italia.

"Pacienta a fost testată pozitiv cu Covid-19 şi este prima bolnavă înregistrată în ţară. Nu esta cazul să ne panicăm. Ea a fost izolată într-o clinică pentru boli infecţioase."

În acelaşi timp, în Spania, Franţa, Germania şi Marea Britanie se înregistrează tot mai multe cazuri de îmbolnăvire.

"Suntem la începutul unei epidemii în Germania. Ultimele cazuri de îmbolnăvire înregistrate în Rhine-Westphalia şi Baden-Wurttemberg ne demonstrează acest fapt. Trebuie să urmărim cu atenţie pe toţi cei care au intrat în contact cu cei bolnavi."

Din cauza coronavirusului, Statele Unite şi Coreea de Sud au amânat pentru o perioadă nedeterminată exerciţiile militare comune. Decizia a fost luată după ce în Coreea de Sud au fost înregistrate peste 1500 de cazuri de coronavirus.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu