COVID-19, pericol sau panică. Ce cred moldovenii despre noul tip de coronavirus

Embed:

La o săptămână de la confirmarea primului caz de COVID-19, în ţara noastră, fiecare al doilea cetăţean credea că noul tip de coronavirus este o ameninţare exagerată. Totodată, patru din zece oameni nu erau îngrijoraţi. Sunt datele unui studiu realizat de CBS- AXA, la telefon, în perioada 11-13 martie, pe un eşantion de 502 de persoane cu vârsta de peste 18 ani.  

În 13 martie, în ţara noastră au fost confirmate 8 cazuri de infectare, iar alte 20 de persoane erau cu suspecte de îmbolnăvire. În acea perioadă, trei din patru moldoveni au spus că au întreprins anumite măsuri de protecţie împotriva noului virus. Adică şi-au cumpărat măşti şi dezinfectante. Mai bine pregătite au spus că sunt persoanele cu vârsta cuprinsă între 30 şi 44 de ani, dar şi cei între 18 şi 30 de ani. De asemenea, 75 de procente din respondenţi au fost de acord ca autorităţile să aplice restricţii temporare în privinţa anumitor drepturi pentru a preveni răspândirea virusului, iar peste 18 la sută au fost împotriva acestor măsuri.

Totodată, studiul CBS AXA relevă că şase din zece persoane, mai multe femei decât bărbaţi, au apreciat drept adecvată decizia de a închide instituţiile de învăţământ.

Datele studiului mai arată că peste 60 la sută din cei chestionaţi cred că noul tip de coronavirus este o armă biologică şi a fost creat de o ţară anumită.

loading...

Lasă un comentariu