COVID-19: Autoritățile din Italia au aprobat utilizarea dronelor pentru a monitoriza respectarea carantinei

Poliția locală din Italia are acum voie să utilizeze drone pentru a monitoriza mișcările cetățenilor în timpul pandemiei coronavirusului, scrie b1.ro.

Autoritatea italiană de aviație civilă (ENAC) a aprobat luni cererile de sprijin suplimentar venite din partea „multor unități de poliție locală”.

Autorizația de utilizare a dronei va dura până la 3 aprilie, când teoretic restricțiile de călătorie în Italia vor fi ridicate, scrie euronews.com.

ENAC spune că dronele pot fi utilizate în „zone urbane” sau „unde există populații expuse riscului de infectare cu noul coronavirus”.

Dar vor exista restricții privind utilizarea dronei în apropierea aeroporturilor civile.

Câțiva primari și politicieni din Italia și-au exprimat pe rețelele de socializare frustrarea că mulți cetățeni nu au respectat măsurile naționale de izolare.

„Dacă vine cineva și îmi explică faptul că renunțarea la jogging dacă nu ești în siguranță este o problemă dramatică, îl voi duce cu mine pentru a vedea secțiile spitalului”, a spus Stefano Bonaccini, președintele regiunii Emilia Romagna.

Mai multe regiuni din Italia, inclusiv Emilia-Romagna și Lombardia, folosesc deja drone și alte echipamente pentru a ajuta la aplicarea restricțiilor care vizează carantina.

Ministerul italian de interne a raportat că până duminică au fost sancționate peste 92.000 de persoane și peste 2.000 de companii pentru încălcarea restricțiilor de circulație.

loading...

Lasă un comentariu