Cotizaţiile de membru a sindicatului, bani aruncaţi în vânt

Embed:

Aproape 100 de milioane de lei. Atâta se strânge anual în conturile sindicatelor din Moldova. Fiecare sindicalist cotizează cu unu la sută din salariu. Liderii sindicali spun că banii sunt înghiţiţi de cheltuielile ce ţin de apărarea intereselor membrilor organizaţiei. Sindicaliştii de rând nu sunt prea lămuriţi care interese le sunt apărate.

"De peste 40 de ani achit cotizaţiile de membru, dar nu am fost niciodată la niciun sanatoriu", a menţionat directorul liceului N. Bălcescu, Ion Tverdohleb.

"Este o organizaţie care nu se observă, chiar nu se observă că ne susţine", a spus profesoara Vasiliţa Zolotoreova.

Toate sunt întrebări care nu s-au născut în faţa microfonului Publika TV. Se pare că aceleaşi nedumeriri existau şi cu zece ani în urmă. Şi pentru că nu i-a lămurit nimeni, unii au ieşit din sindicat.

Deci aşa arată sindicatele în ochii profesorilor. Nici nu e nevoie să ceri detalii ca să înţelegi că imaginea acestui tip de organizaţie este departe de ceea ce înseamnă în alte părţi ale lumii.

Ce fac sindicatele pentru a-şi protejează social membrii, urmăriţi diseară, de la ora 18 şi 30 de minute, la "Moldova, ţară de minune".

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu