Costumul de baie al femeilor islamice, INTERZIS pe plajele din Cannes

Primăria orașului Cannes a interzis purtarea pe plajele stațiunii de pe Coasta de Azur a costumului de baie pe care îl poartă femeile islamice, care lasă doar fața neacoperită, fiind considerat ''un simbol al extremismului'' care provoacă tulburări ale ordinii publice, în contextul în care localitatea din sudul Franței a fost, luna trecută, ținta unui atac terorist, scrie Digi24.ro.

Orice persoană care va purta burkini riscă o amendă de 38 de euro dacă refuză să-și schimbe costumul de baie tradițional islamic sau dacă nu se conformează solicitării de a părăsi plaja.

Decizia Primăriei din Cannes a fost pusă în practică de la începutul lunii august și, potrivit precizărilor BBC News, nicio persoană nu a fost văzută purtând burkini.

Aceasta nu este singura restricție vestimentară care funcționează în Franța. În 2011, Franța a fost prima țară europeană care a interzis purtarea vălurilor islamice, atât burka, vălul care acoperă în întregime fața li lasă doar ochii la vedere, cât și niqab-ul, vălul parțial.

Pe plajele stațiunii-fanion a Coastei de Azur au apărut inscripții pe care se arată că sunt pasibile de pedeapsă persoanele care poartă costume de baie care indică o afiliere religioasă ostentativă, menite să creeze riscul de a tulbura ordinea publică, în condițiile în care Franța și lăcașurile sale de cult reprezintă ținte ale teroriștilor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu