Costă milioane de dolari. Topul ţărilor cu cele mai scumpe cetăţenii

Embed:

Deţinerea mai multor cetăţenii a devenit un trend în rândul oamenilor bogaţi ai lumii. Potrivit agenţiei americane Bloomberg, persoanele putred de bogate pretind la două sau trei paşapoarte străine pentru siguranţa averilor.

Totuşi, solicitări vin şi din partea oamenilor de rând. În acest sens, mai multe ţări acordă consultanţă specială în ceea ce priveşte dobândirea cetăţeniei, Franţa fiind în topul calităţii serviciilor de acest gen.

Clasamentul realizat de agenţia de ştiri de peste Ocean arată că cea mai scumpă cetăţenie este cea a Austriei. Aceasta costă aproape 24 de milioane de dolari. Urmează Cipru, care percepe o taxă de 2,3 milioane de dolari.

A treia poziţie în clasament este ocupată de Malta, unde se plăteşte un milion de dolari pentru obţinerea cetăţeniei. Aceiaşi sumă achită şi cei care vor să devină cetăţeni turci.

În plus, Bloomberg menţionează că bogaţii cu cetăţenii duble sau triple sunt obligaţi să plătească impozite statelor care le-au emis actele. Acestea pot constitui de la 12 până la 30% din venituri. Moldovenii au dreptul de a deţine două cetăţenii concomitent.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu