Cosmonauţii sovietici au consumat deserturi pregătite în Moldova

Embed:

Timp de aproximativ 30 de ani, cosmonauţii sovietici au consumat deserturi pregătite în Moldova. Este vorba despre sucurile din fructe şi legume ecologic pure, crescute în Moldova, dar şi despre preparatele din fructe uscate. Toate erau fabricate la Institutul de Cercetări Ştiinţifice în domeniul Alimentaţiei Publice din Moldova.

Cercetătorii îşi amintesc cu nostalgie de perioada când liniile de producţie ale institutului nu se mai opreau din lucru.

Fructele şi legumele erau cultivate de către oamenii de ştiinţă pe terenurile experimentale ale institutului. După ce erau aduse în laboratoare, timp de câteva săptămâni, erau prelucrate după o tehnologie specială, elaborată de către cercetători.

Cosmonauţii adăugau doar apă, agitau ambalajul şi sucul era gata. Ca desert mestecau fructe şi legume uscate, comprimate sub formă de beţişoare. De fapt, îi ajutau pe cosmonauţi să nu piardă instinctul mestecării.

De 18 ani, Institutul nu mai produce hrană pentru cosmonauţi. Activitatea de bază este cea ştiinţifică. Totuşi, angajaţii spun cu mândrie că au avut o contribuţie importantă la dezvoltarea ştiinţei cosmonautice.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu