Coşcalia ca la HOLLYWOOD. Ce inscripţie a apărut pe dealul satului

Los Angeles pare a fi mai aproape. Un entuziast din satul Coşcalia raionul Căuşeni a reprodus vestita inscripţie Hollywood. Pentru a face vestit satul natal bărbatul a cheltuit 40 mii de lei şi a lucrat două săptămâni.   

Acum, satul Coşcalia poate fi considerat unul din cele mai vestite în Moldova. Schimbările miraculoase se datorează doar câtorva litere. Adevărat este, că greutatea lor totală este destul de impunătoare – 30 de tone.

"Era un prieten care suda. Eu toate marimile le aveam desenat pe foaie. Cum sa fac, schitile, cum sa iasa litera ca sa samene", spune Anatol Ţăbîrnă, autorul inscripţiei. 

Anatolie are 25 de ani. Lucrează în Federaţia Rusă. După ce a câştigat 40 de mii lei a vrut să le cheltuiască pentru ceva mai puţin obișnuit. A decis să reproducă inscripția vestită în toată lumea. După două săptămâni de lucru a obţinut un rezultat, care i-au întrecut aşteptările: copia arată mai bine decât originalul.

Inscripţia din America a apărut în anul 1923. Iniţial ea arăta un pic mai altfel - "HOLLYWOODLAND" şi era o reclamă a noilor cartiere de locuit.

Unele litere ale inscripţiei din Los Angeles au o istorie aparte. Astfel, în anul 1932 de pe litera „H”, care are o înălţime 50 de metri, a sărit actriţa Peg Entwistle. Ea s-a sinucis din cauza unor probleme de carieră.

La începutul anilor 40 litera „H” a fost defectată de automobilul lui Albert Cote, care era responsabil de protejarea inscripţiei. Bărbatul era în stare de ebrietate, iar litera care seamănă cu rusescul „N” a fost complet distrusă.

Anatol a vrut să facă vestit satul său şi se pare că a reuşit. 

"Chiar si ieri o fost filmari la, o inscriere la niste prieteni de ai mei, tot sau fotografiat acolo. Am mai vazut postari pe faccebook la tineret tot se fotografiaza" , a spus Anatol Ţăbîrnă. 

Următoarea etapă a proiectului presupune instalarea unui sistem de iluminare. Anatolii vrea să termine până la primul omăt.  

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu