Corturile "DA" împiedică executarea lucrărilor de schimbare a reţelelor electrice din PMAN

Embed:

Din cauza corturilor Partidului "Demnitate şi Adevăr" amplasate în Piața Marii Adunări Naţionale, autorităţile Capitalei nu pot executa lucrările de schimbare a reţelelor electrice. Funcţionarii susţin că adăposturile instalate pe trotuar încurcă muncitorilor să efectueze săpăturile pentru montatea firelor electrice. Și locuitorii orașului sunt tot mai nemulțumiți de prezența acestor corturi și cer evacuarea lor.

Şeful Direcţiei Transport, Igor Gamreţki, spune că antreprenorul a fost nevoit să amâne lucrările, deoarece reprezentanţii Partidului "DA", al interlopilor Țopa, refuză să-şi mute corturile de pe trotuarul din faţa Guvernului.

"Până joi urma să primim un răspuns din partea lor. Am mizat că o să mişte corturile sau o să plece în alt loc stabilit, dar corturile sunt în Piaţă. Am început săpăturile pe partea de trotuar şi cu părere de rău au fost stopate", a spus şeful interimar al Direcţiei Transport Chişinău, Igor Gamreţki.

Deşi protestatarii au promis în repetate rânduri că își vor scoate adăposturile din centrul oraşului, acest lucru nu s-a întâmplat. Mai mult, ei mint că primăria ar accepta prezența lor în acest spațiu:

 "Noi nu-i împiedicăm. Tractorul o să sape, totul e coordonat cu Primăria"

Locuitorii Capitalei susţin că manifestanţii trebuie să evacueze urgent Piaţa Marii Adunări Naţionale. În caz contrar, autorităţile vor fi nevoite să plătească sancţiuni pentru întârzierea lucrărilor de reparaţie a bulevardului Ştefan cel Mare şi Sfânt.

"Ar trebui să plece, să meargă în continuare lucrările, dacă nu dau la timp în exploatare traseul primăria va plăti îndoit. Tot de pe spatele nostru, cei care lucrează la stat."

"Ar trebui de luat pe dânşii de aici. Încurcă la lucru, dar la iarnă o să spună că iată acolo n-au făcut, acolo curge."

Oamenii cred că interesele celor câțiva protestatari ai partidului interlopilor fugari Țopa nu coincid cu interesele locuitorilor Capitalei.

"Protestatrii nu porcedează corect. Ei trebuie să elibereze zona. Reparaţiile necesită a fi continuate conform graficului. Dacă apără interesele orăşenilor, ar fi bine să înţeleagă aceste lucruri."

Corturile protestatarilor Partidului "DA" se află în centrul Capitalei din toamna anului trecut. Acum două săptămâni, acestea au fost mutate din Piaţa Marii Adunări Naţionale pentru ca muncitorii să poată repara asfaltul.

Din cauza prezenței acestor corturi în fața Guvernului, pe parcursul anului trecut și în prima jumătate a acestui an au fost anulate mai multe evenimente cultural-artistice.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu