Coronavirusul face ravagii. Un oraş din China a fost închis

Embed:
Oraşul chinez Wuhan a fost închis. Măsura este luată în contextul în care pericolul coronavirusului se amplifică. Până acum au fost raportate 17 decese şi aproape 600 de îmbolnăviri confirmate, iar peste două mii de persoane au fost plasate în carantină. Astfel, autorităţile locale au dispus ca începând de azi să fie suspendată circulaţia transportului, iar oamenii au fost sfătuiţi să nu părăsească oraşul pentru a împiedica răspândirea virusului.

"Încercarea a izola un oraş cu 11 milioane de locuitori este o metodă nouă. Nu a fost luată până acum o astfel de măsură de sănătate publică. De aceea, e greu să ne pronunţăm acum dacă va funcţiona sau nu", a declarat Gauden Galea, reprezentantul OMS din China. 

Mai nou, oamenii de ştiinţă au descoperit, în urma unor analize, că două specii de şerpi foarte veninoşi ar fi sursa coronavirusului misterios, care provoacă pneumonie. Organizaţia Mondială a Sănătăţii nu a reuşit ieri să ajungă la un acord. Astfel, membrii OMS se vor reuni şi astăzi pentru a decide dacă e nevoie să declare stare de urgenţă internaţională din cauza coronavirusului.

"A fost o discuţie excelentă în cadrul şedinţei comisiei, dar a fost clar că pentru a lua o decizie avem nevoie de mai multe informaţii.Echipa noastră se află în teren, în China. Vorbim cu oficiali, experţi pentru a clarifica situaţia", a spus Tedros Ghebreyesus, director general al OMS. 

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat stare de urgenţă mondială de cinci ori din cauza gripei H1N1, Ebola, poliomielita şi Zika. Simptomele coronavirusului sunt ca ale răcelei. Provoacă febră, stare de oboseală, tusă uscată şi probleme respiratorii. Până acum boala a fost depistată în cel puţin 13 provincii chineze, dar şi în ţări precum SUA, Japonia, Coreea de Sud, Taiwan şi Thailanda.
loading...

Lasă un comentariu