Coronavirusul continuă să facă ravagii în lume: Sute de mii de cazuri de îmbolnăviri

Coronavirusul continuă să facă ravagii în lume. Până acum, sunt confirmate peste 270 de mii de cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19, iar numărul morților a trecut de 11 mii. Virusul s-a răspândit deja în 186 de țări ale lumii, ceea ce înseamnă că doar nouă state nu au confirmat niciun caz de contaminare. OMS avertizează că, deși majoritatea victimelor sunt trecute de vârsta de 60 de ani, tinerii că nu sunt invincibili în fața coronavirusului.

OMS are însă și vești bune. În Wuhan, epicentrul pandemiei, nu a mai fost confirmat niciun nou caz de îmbolnăvire, lucru care arată lumii că situația poate fi remediată chiar și în cele mai grave cazuri. China aproape că a învins coronavirusul, așa că începe să ajute restul țărilor să treacă peste această epidemie. După ce au trimis echipe de medici și echipamente în Italia, autoritățile de la Beijing au donat 5 milioane de măști de protecție Belgiei.

Vecina Belgiei din Sud, Franța, este în stare de alertă după ce au fost confirmate deja 450 de decese din cauza Covid-19. În încercarea de a opri răspândirea virusului ucigaș, primarul Nisei, care a fost testat pozitiv cu coronavirus, le-a interzis localnicilor să iasă din casele lor. Iar armata franceză a început construirea unui spital mobil în care să fie trataţi pacienții cu grad scăzut de boală, dar va conține și 30 de paturi pentru terapie intensivă. Între timp, parizienii și-au făcut un obicei din a mulțumi medicilor pentru eforturile făcute. Pentru a patra seară la rând, localnicii din capitala Franței au ieșit exact la ora 20:00 la balcoane pentru a aplauda lucrătorilor medicali.

Și Marea Britanie ia măsuri adiționale în lupta cu coronavirusul. Premierul Boris Johnson a semnat un decret care prevede închiderea tuturor localurilor de agrement, între care barurile, sălile de sport și restaurantele.

Dacă britanicii respectă restricțiile impuse de autorități, turcii nu sunt atât de conștiincioși. Mai multe orașe turcești, printre care și Istanbulul, au decis să demonteze băncile din parcuri și alte locuri publice pentru a-i face astfel să stea în case.
loading...

Lasă un comentariu