Coronavirus: Spania a depăşit pragul de 1.000 de decese şi a înregistrat aproape 2.000 de noi cazuri într-o zi

Guvernul spaniol a decis joi închiderea tuturor hotelurilor şi spaţiilor de cazare turistice şi a promis implementarea unor măsuri speciale în azilele de bătrâni, după o creştere dramatică a numărului de noi cazuri de coronavirus şi decese. Peste 1.000 de persoane îmbolnăvite au murit, informează adevarul.ro.

Spania a devenit a doua cea mai afectată ţară europeană de pandemia de coronavirus după Italia cu aproape 20.000 de cazuri şi 171 de morţi în 24 de ore. Astfel numărul deceselor a ajuns la 1.002. Totodată, Spania a înregistrat un număr-record de noi cazuri într-o singură zi: 1.903.

Guvernul a decretat joi închiderea tuturor hotelurilor şi a altor spaţii de cazare turistice în termen de şapte zile, astfel încât „limitarea răspândirii epidemiei să fie garantată”. Doar personalul de securitate şi întreţinere poate staţiona în acestea. Măsura se aplică pe o perioadă de 15 zile şi poate fi extinsă în funcţie evoluţia epidemiei. Internatele şi hostelurile care servesc cazării de mai lungă durată sau care servesc drept locuinţe permanente sunt exceptate în măsura în care au infrastructura necesară protejării şi izolării rezidenţilor.

Mii de militari au fost desfăşuraţi în zeci de oraşe ale ţării pentru a sprijini eforturile de decontaminare, triaj şi aplicare a măsurilor de restricţie în urma decretării stării de urgenţă. Restricţiile dau „rezultate foarte bune” în decurs de o săptămână, a declarat ministrul transporturilor José Luis Ábalos: traficul aerian s-a redus la mai mult de jumătate, în timp ce trenurile pe distanţe lungi şi medii sunt ocupate cu călători în proporţie de 2%. Acesta a precizat că guvernul nu ia în considerare închiderea completă a traficului aerian.

Procurorii din Madrid au deschis o anchetă după ce cel puţin 17 persoane dintr-un azil de bătrâni au murit din cauza infecţiei cu coronavirus: acestora nu li s-a acordat îngrijire medicală. Procurorii nu au specificat care este numărul persoanelor decedate. Situaţii similare s-au petrecut şi la alte centre de îngrijire unde asistentele nu au avut disponibile suficiente mănuşi şi măşti.

Joi, Ayre Gran Hotel Colon din centrul oraşului Madrid şi-a deschis porţile pentru pacienţi după ce a dotat camerele cu dispozitive medicale.

Hotelurile din Madrid au oferit 60.000 de paturi serviciillor de sănătate publică, au transmis autorităţile.

loading...

Lasă un comentariu