Coronavirus: Situaţia se agravează de la o zi la alta în China. Virusul fără leac a ucis până acum 106 de oameni

Embed:

Situaţia se agravează de la o zi la alta în China. Virusul fără leac a ucis până acum 106 de oameni, iar în cazul a 4500 a fost confirmată îmbolnăvirea. Între timp, medicii din Hong Kong spun că numărul celor infectați a atins în realitate cifra de 44 de mii și avertizează că ritmul de răspândire a microbului letal este înspăimântător. Specialiștii în boli infecțioase spun că numărul pacienţilor s-ar putea dubla din şase în şase zile.

”În chenarul din dreapta vedeți numărul celor care se află în stadiul de incubație și încă nu prezintă simptome, așa că numărul total de infectați ar ajunge pe la 44 de mii. Trebuie să fim pregătiți în cazul în care această epidemie va deveni o pandemie”, a spus profesorul la Facultatea de Medicină din Hong Kong, Gabriel Leung.

Între timp, primarul din Wuhan, de unde a izbucnit epidemia, și-a dat demisia și a recunoscut că nu a făcut ce trebuia pentru a limita răspândirea temutului virus.

”Suntem pregătiți să ne luăm orice responsabilitate pentru închiderea orașului, inclusiv demisia din funcțiile pe care le ocupăm”, a comunicat primarul demisionar din Wuhan, Zhow Zianwang.

Organizația Mondială a Sănătății anunță că epidemia de coronavirus este un risc internațional de nivel ridicat, nu moderat, cum era considerat până acum.

În Germania a fost confirmat primul caz de îmbolnăvire la un bărbat, fiind a doua ţară din Europa în care sunt înregistraţi pacienţi infectaţi cu acest virus. În aceste condiții, tot mai multe state își vor repatria cetăţenii din Wuhan. Printre ele, Franța, Germania, Spania, Marea Britanie, Portugalia şi SUA.

Virusul mortal din China ar putea bloca importurile anumitor produse în România. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor din ţara vecină cere sprijinul Direcției de Sănătate Publică din Constanța pentru a împiedica punerea pe piață a unor produse chinezești. Interdicţia s-ar putea referi, în primul rând, la textile, cosmetice şi jucării, pentru că sunt foarte multe astfel de produse importante din China şi, spun reprezentanţii ANPC, portul Constanţa este locul pe unde intră cele mai mari loturi de mărfuri chinezeşti. Măsura este luată, pentru că specialiştii din ţara vecină cred că aceste produse ar putea prezenta un pericol pentru români.

loading...

Lasă un comentariu