Coronavirus. Mai mulţi lucrători medicali din țară vor să demisioneze pentru că nu sunt asiguraţi cu echipament de protecţie

Embed:

Mai mulţi lucrători medicali vor să demisioneze pentru că nu sunt asiguraţi cu echipament de protecţie, deşi interacţionează cu persoane infectate cu COVID-19, fără măcar să cunoască acest lucru. Este vorba de medici de familie, dar şi angajaţi ai instituțiilor medico-sanitare publice, inclusiv din raionale, care au sesizat Avocatul Poporului pe motiv că li se încalcă drepturile.

Ombudsmanul Mihail Cotorobai a venit cu un demers oficial pe numele președintelui Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale și a prim-ministrului cerând identificarea fondurilor pentru echiparea corespunzătoare a medicilor.

"Din câte mi s-a comunicat, atât medicii de familie, cât şi medicii din instituţiile spitaliceşti consideră că nu sunt protejaţi cu echipamentul necesar atunci când interacţionează cu persoane suspecte de COVID-19 sau cu persoane deja infectate. Din asistenţa medicală primară elementar le lipsesc mănuşile şi măştile", a menționat Elena Cernăuțeanu, şef-adjunct interimar al Direcţiei gestionare şi investigarea cererilor a Ombudsmanului.

Astfel, ombudsmanul a anunţat despre pericolul de a pierde un număr impunător de medici în plină pandemie de COVID-19.

"Existe riscul ca în situaţia de urgenţă declarată în ţară să ne trezim cu faptul că un număr impunător de medici s-ar elibera din serviciu", a declarat  Elena Cernăuțeanu.

Am solicitat o reacţie de la consilierul premierului Vitalie Dragancea, însă acesta a refuzat să ne ofere un interviu motivând că este deja obosit de acest subiect, dar ne-a asigurat că medicii sunt dotaţi corespunzător.

Citește și: REACȚIA Ministerul Sănătății, după ce Avocatul Poporului a anunțat că medicii nu ar fi asiguraţi cu echipament de protecţie

loading...

Lasă un comentariu